Musk, Twitter için 44 milyar dolarlık anlaşmayı askıya aldı

<!–

–>

Musk kendi Twitter hesabından “Spam ve sahte hesapların gerçekten de kullanıcıların %5’inden daha azını temsil ettiği hesaplamasını destekleyen ayrıntılar bekleyen Twitter anlaşması geçici olarak askıya alındı” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na yapılan bir dosyaya göre, sosyal medya şirketi bu ayın başlarında yanlış, spam ve sahte hesapların toplam para kazanılabilir günlük aktif kullanıcılarının %5’inden daha azını oluşturduğunu tahmin ettiğini açıklamıştı.

 

Musk daha önce devralmasından sonraki önceliklerinden birinin spam ve botları platformdan kaldırmak olacağını söylemişti.

Hizmetin birçok kullanıcısı, Musk’ın daha hoşgörülü yaklaşımının daha fazla taciz, nefret söylemi ve suistimale kapı açabileceğini söyleyerek anlaşmayla ilgili çekincelerini dile getirdi.

Musk geçen hafta, teknoloji firması Oracle’ın kurucu ortağı Larry Ellison, Suudi yatırımcı Prince Alwaleed bin Talal bin Abdulaziz Alsaud ve ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para piyasası olan Binance dahil olmak üzere bir dizi yatırımcıdan şirketi satın almak için 7,1 milyar dolarlık fon sağladı.

Kaynak URL