Google bulut güvenliğini 5,4 milyar dolara satın aldığı Mandiant ile güçlendirdi

Google siber güvenlik şirketi 5,4 milyar dolara satın alarak güvenlik ve danışmanlık alanında pazarını kuvvetlendirdi. Siber müdahale ve siber güvenlik testi konularında uzmanlaşmış firmanın Google’ın bulut işlerini artırabileceği belirtiliyor

Google siber güvenlik şirketi Mandiant Inc’i 5,4 milyar dolara satın aldı. Bu satın almanın bulut hizmetleri sunan ve işlerini güçlendirmeye çalışan rakip firmalar Microsoft ve Amazon’un çabalarını artırabileceği düşünülüyor.

Pandemi boyunca çalışma hayatının uzaktan çalışmaya dönmesi ve Rusya-Ukrayna savaşı sonrası sayısı yükselen siber saldırılar güvenlik programlarına olan talebi artırırken Mordor Intelligence firmasının araştırmasına göre siber güvenli sektörünün 2026’ya kadar 352,25 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Bu anlaşmanın Google’ın yıllık 19 milyar dolarlık büyüklüğe sahip bulut iş hacmini artırması beklenirken, güvenlik ve danışmanlık kısmını da güçlendirmesi bekleniyor.

Siber olaylara müdahale ve siber güvenlik testi gibi konulara yoğunlaşan Mandiant, geçtiğimiz yıl FireEye Inc olarak tüm ürünlerini ve isim hakkını 1,2 milyar dolara Symphony Technology Group şirketine satması sonrası isim değiştirerek şimdiki halini almıştı.

“Mandiant’ın bağımsız bir siber güvenlik şirketi olarak başarılı olmasını gerektiren sermaye, harici bir destek ya da satın almayı gerektiriyordu” diyen Forrester Research Başanalisti Jeff Pollard, “Firmanın daha büyük şirketlerle rekabet ederek benzer kabiliyetlere sahip olması sermaye yoğun bir mücadele gerektiriyordu” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak URL