SON DAKİKA HABERİ: ABD Başkanı Joe Biden: Rusya’dan hem petrol hem doğalgaz ithalatını yasaklıyoruz – Son Dakika Dünya Haberleri

Son dakika haberi! ABD Başkanı Joe Biden, Rusya-Ukrayna savaşının 13.gününde Moskova’ya kapsamlı enerji yaptırımları getirildiğini açıkladı.

Biden’ın açıklamalarından satırbaşları;

“ABD’nin Rusya’dan petrol ve doğalgaz ithalatını yasaklıyoruz. ABD Ukraynalı mültecilerin sorumluluğunu diğer ülkelerle paylaşacaktır.

Karar sonucunda ABD’de benzin fiyatları artacak. Ancak bunu dengelemek için elimden geleni yapacağım. Amerikan işyerlerini korumak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rusya’nın saldırıyla mücadele ederken fırsatçılara taviz göstermeyeceğiz.

İki noktaya vurgu yapmak istiyorum. ABD’nin enerji üretimini kısıtladığına dair iddialar gerçek dışıdır. ABD’de karasal petrol çıkarma tesisinin yüzde 90’ı özel sektöre aittir. Ancak, bu alanlarda her petrol çıkarabilecek alanlar bulunmaktadır.

Yakıt fiyatları konusunda hiç kimse endişelenmemelidir. Putin gibi tiranlara enerji kaynaklarını savaş gücü olarak kullanamayacaklarını göstermemiz lazım.”

Kaynak URL