Açıklamaları kan dondurdu… 'Köpeklere mama olacaklar!'

General Marchenko, savaş suçlularına merhamet gösterilmeyeceği konusunda uyardı. Bölgede öldürülen her sivil için on Rus öldüreceğine yemin etti.

General Marchenko püskürtülen saldırılardan sonra sokakların Rus cesetleriyle dolu olduğunu söyledi.

“Bunu söylemek hoş değil ama cesetleri sokak köpeklerine mama oluyor. Bu bölgelerde devam eden Rus saldırıları nedeniyle onları toparlayıp geri alamıyoruz.” dedi.

‘HER ADIMLARINI BİLİYORUZ’

Rus saldırısında çok sayıda sivilin öldürüldüğünü ve kimin sorumlu olduğunu net bir şekilde bildiğini de sözlerine ekledi.

“Bu insanların kim olduğunu biliyoruz” dedi. “Amerikalı ortaklarımızdan gelenler de dahil olmak üzere, yüzleri görebildiğimiz fotoğraflardan oluşan çok geniş bir istihbarata sahibiz. Her adımlarını biliyor ve izliyoruz”.

Teslim olan Rus askerlerinin yaşamalarına izin verileceğinin sözünü vererek, “Ayrıca, ana silahları bizden uzak çevrilmiş bir şekilde hatlarımıza gelmeleri halinde Rus tank mürettebatına hiçbir zarar gelmeyeceğini garanti ediyoruz.”

Ancak savaş suçluları için af olmayacağını söyledi. General Marchenko “Suç işledilerse yargılanacaklar ama hayatta kalacaklar. Geri kalanı ise köpek maması olacak.” dedi.

General Marchenko, New York Times’a verdiği demeçte, Rus saldırganların giderek daha fazla yıprandığını söyledi: “Gece gündüz onlarla savaşıyoruz, uyutmuyoruz bile. Sabahları şaşkın, yorgun kalkıyorlar. Ahlaki psikolojik durumları tamamen bozulmuş durumda. “

Kaynak URL