Antalya'daki tarihi zirvenin ardından ilk açıklamalar

Ukrayna-Rusya savaşında çözüm için Türkiye’nin devreye girmesiyle bugün Antalya Diplomasi Forumu kapsamında Türkiye, Rusya ve Ukrayna’nın dışişleri bakanları bir araya geldi. Tüm dünyayı rahatlatması beklenen bir uzlaşma kararının beklendiği zirve öncesi Bakan Çavuşoğlu ile Dmitro Kuleba ve Sergey Lavrov ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.

TOPLANTI SONA ERDİ

Türkiye’nin arabuluculuğu ile Antalya Diplomasi Forumu (ADF) marjında Antalya’da düzenlenen Rusya-Ukrayna-Türkiye üçlü dışişleri bakanları toplantısı sona erdi.

Antalya’daki Regnum Carya Otel’de gerçekleşen görüşme 12.50’de sona erdi.

Tarihi zirvenin ardından tüm dünya Ukrayna ile Rusya arasındaki savaş için çözüm kararı çıkmasını beklerken zirve sonrası Lavrov ve Kuleba basın toplantısı düzenliyor.

İŞTE İLK AÇIKLAMALAR

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba’nın açıklamalarından satır başları:

Bombardıman altında sürekli Ukrayna’da ben de buraya insani bir amaçla geldim. Amacım bir insani koridorun oluşmasını sağlamak. Mouripol’dan sivillerin çıkmasını rica ediyoruz. Ne yazık ki Bakan Lavrov bu konuda bir kararlılık sergilemedi ancak ilgili yetkililerle bir yazışma görüşme yapacağını söyledi.

Aynı zamanda 24 saatlik bir ateşkes istedik. Bu konuda da herhangi bir ilerleme alamadık. Öyle görünüyor ki bu konuda da diğer karar alıcıların devreye girmesi beklenecek. Ben bu konuda yine hazır olacağım. Bence iki dışişleri bakanı bir araya gelince barış ve savaşı bitirebilmeyi konuşabilmeli ben bu konuda hazırım.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’un açıklamalarından satır başları:

Çözüme yönelik her girişimi destekliyoruz.

Kaynak URL