Böyle duyurdu! 'Haritadan silindiler!

Sıcak bölgeden gelen son dakika haberlerine göre Rusya’nın Ukrayna’daki işgal harekatı 17’inci gününde devam ediyor. Sivillerin tahliye edilmesi için geçici ateşkes kararları alınsa da, birçok kentte çatışmalar sürüyor. Başkent Kiev’e ilerleyen 64 kilometrelik Rus birliklerinin de yeniden harekete geçtiği öğrenilirken, kente adım adım yaklaştığı aktarıldı. Ukrayna güçlerinin birçok kentte direnişi sürerken, ortaya korkunç bir iddia atıldı. Ukrayna istihbaratının iddiasına göre Rusya, Çernobil’deki nükleer tesisten radyoaktif bir atık salıp bunu da Ukrayna’yı suçlamak için kullanacak Ayrıca Rusya’nın bu planı güçlendirmek için dolaplarda ceset sakladığı öne sürüldü. Öte yandan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Savaş nedeniyle Ukrayna’nın bazı küçük şehirleri haritadan silindi” dedi.

İşte Rusya-Ukrayna savaşında yaşanan tüm gelişmeler…

16:20

ZELENSKİY: BAZI KENTLER HARİTADAN SİLİNDİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, “Savaş nedeniyle Ukrayna’nın bazı küçük şehirleri haritadan silindi” dedi.

Zelenskiy açıklamasının devamında, “İsrail Başbakanı Bennett’in Rusya ile müzakerelerde olumlu etki sağlayacağını düşünüyorum. İsrail Başbakanı Bennett’e Rusya ile müzakerelerin Kudüs’te yapılmasını önerdim” diye konuştu.

Zelenskiy, “Rusya Kiev’i tamamen yok etmedikçe kontrol altına alamayacak” dedi.

14.15

KORKUNÇ İDDİA: CESETLER BUZDOLABINDA TUTULUYOR

Kiev Askeri İstihbarat Müdürlüğünden korkunç bir iddia geldi. Açıklamada, Rusya’nın, Ukrayna’yı zor durumda bırakmak için tüm dünyayı tehlikeye atacak bir ‘sahte bayrak’ operasyonu düzenleyeceği duyuruldu.

İstihbarattan yapılan açıklamada, Rusya’nın Çernobil’deki nükleer tesisten radyoaktif bir atık salıp bu sayede Ukrayna’yı nükleer sızıntı ile suçlamayı planladığını öne sürüldü. Açıklamada ayrıca Rusya’nın ‘terörist saldırı’ anlamına gelecek bu operasyon için ‘sahte kanıtlar’ toplayarak zemin hazırlarken görüldüğü iddia edildi.

Ukraynalı yetkililer, Rusya’nın, Ukraynalı askerlerin cansız bedenlerini Hostomel’deki Antonov havaalanına yakın bir bölgedeki buzdolaplarında tuttuğunu öne sürdü. İddiaya göre Rusya sahte bayrak operasyonu sonrası bu bedenleri ‘Ukraynalı sabotajcılar’ olarak sergileyecek.

13.45

SİVİL YERLEŞİM YERİ BOMBALANDI

Mikolayiv’de kanser hastalarının tedavi gördüğü hastanenin bombalanmasının ardından Rus ordusu, Ukrayna halkının yaşadığı yerleşim alanlarını da vurdu. Yine sahil kenti Mikolayiv’de bulunan bir sitenin güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde bahçeye ve araçların üzerine düşen bombalar net şekilde kaydedildi.

11.13

EN AZ 6 FÜZE FIRLATTILAR

Ukrayna, başkent Kiev yakınlarındaki Vasılkiv kentinde bulunan askeri havaalanı bölgesine Rusya’nın en az 6 füze fırlattığını duyurdu.

10.32

ODESSA, RUS SALDIRILARINA HAZIRLANIYOR

Ukrayna’nın güneybatısında önemli bir turizm, liman ve ulaşım merkezi olan Odessa’da Rus çıkarmasına karşı hazırlıklar sürüyor. Kentin tarihi yapılarını korumaya çalışan Odessalılar, ünlü Primorsky Bulvarı’nda bulunan Duke de Richelieu Anıtı’nı muhtemel bir Rus saldırısına karşı kum torbalarıyla sardı. Ukrayna askerleri de kentin sembol yapılarından olan heykelin etrafında nöbet tutmaya başladı.

09.53

SOĞUK HAVA DEPOSU VURULDU

Kiev’e 20 kilometre mesafede bulunan Brovary şehrinde bir soğuk hava deposu, Rus askerlerinin hedefi oldu. Ukrayna Acil Durum ekipleri dün gece geç saatte Kiev bölgesinde bulunan Brovary kentinde donmuş gıda deposunun Rus bombardımanı sonucu tamamen yandığını açıkladı. Bombardıman sırasında deponun boş olduğunu belirten yetkililer, 20 kişilik itfaiye ekibiyle olaya müdahale edildiğini ifade etti.

kiev-bolgesinde-donmus-gida-deposu-bombalandi_3787_dhaphoto1

09.45

RUS ORDUSUNDAN HARKOV’A SALDIRI

Rus ordusu Harkov’a bağlı Yatskovka köyüne hava saldırısı gerçekleştirdi. Saldırıda evler ve araçlar zarar gördü. Ölü ya da yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

4.40

BELEDİYE BAŞKANININ KAÇIRILMASINA ZELENSKİY’DEN TEPKİ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Melitopol Belediye Başkanının Rus güçlerince kaçırılmasının “demokrasiye karşı işlenen suç” olduğunu söyledi.

03.19

UKRAYNA, RUS TANKINI BÖYLE İMHA ETTİ

Rus ordusu Ukrayna’nın başkenti Kiev’e saldırı gerçekleştirmek için hazırlıklarını sürdürürken, Ukrayna birlikleri de mevzilenen Rus ordusuna ait tankları şok baskınlarla imha etmeye devam ediyor.

02.23

ZELENSKİY’DEN POLONYA’YA TEŞEKKÜR

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Ukrayna’nın hava sahasının kapatılması talebine destek veren Polonya’ya teşekkür etti.

23.57

UKRAYNALI BELEDİYE BAŞKANI KAÇIRILDI

Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko Melitopol Belediye Başkanı İvan Fedorov’un Rus güçlerce kaçırıldığını açıkladı. Kaçırma sırasında Fedorov’un başına plastik bir torba geçirildiği öğrenildi.

—–

Kaynak URL