Emisyon kuralı Lufthansa'yı vurdu: Yolcular artık daha fazla para ödeyecek

Almanya merkezli havayolu şirketi Lufthansa, yeni çevresel yakıt gereksinimlerinin sürekli artan ek maliyetlerini karşılayabilmek adına Avrupa ülkelerinden kalkışlara ücret uygulayacağını duyurdu.

CNBC-e’nin haberime göre şirket, gelecek yıldan itibaren bilet başına 1 Euro ila 72 Euro arasında bir ek ücret açıklayacak.

2025 yılının başından itibaren, Avrupa Birliği’nde, sürdürülebilir havacılık yakıtının (SAF), havayolu şirketlerindeki yakıt tüketiminin yüzde 2’sini oluşturması bekleniyor.

Lufthansa da uygulanacak ek ücreti bu kurala bağlıyor. Öte yandan ücretin arkasındaki faktörler arasında, Avrupa’nın emisyon ticareti planının ve havayollarının herhangi bir büyümeyi dengelemek için karbon kredileri satın aldığı uluslararası Corsia planının olduğu da belirtiliyor.

SAF şu anda geleneksel hidrokarbon havacılık yakıtının ton başına maliyetinin en az iki katını oluşturuyor. Lufthansa’nın kararı 27 Avrupa Birliği üyesi ülke ile Birleşik Krallık, İsviçre ve Norveç’ten yapılan kalkışlarda geçerli olacak.

Kaynak URL