Gazze'deki hükümet: Nusayrat katliamına katılan İsrail askerleri kendilerini Filistinli gibi gizledi

Gazze

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Müdürü İsmail es-Sevabite, Deyr el-Belah kentindeki Aksa Şehitleri Hastanesi önünde düzenlediği basın toplantısında, İsrail ordusunun dün 4 İsrailli esirin kurtarıldığını açıkladığı yüzlerce Filistinlinin ölümüyle sonuçlanan Nusayrat’taki saldırılarına ilişkin bilgi verdi.

  • Yüzlerce Filistinlinin canına mal olan “operasyonla” kurtarılan İsrailli esir: İsrail rehin tutulduğumuz evi bombaladı
  • İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de can kaybı 37 bin 84’e yükseldi
  • İsrail’in Gazze’de esirleri kurtarmak için düzenlediği “operasyonlar” katliamla sonuçlandı
  • KİK: İsrail’in Nusayrat saldırısı sivillerin hedef alındığı görülmemiş vahşilikte bir terör suçu

İsrail ordusunun Nusayrat’taki saldırısında 64’ü çocuk, 57’si kadın olmak üzere 274 Filistinlinin hayatını kaybettiğini, 153’ü çocuk, 161’i kadın 698 Filistinlinin yaralandığını belirten Sevabite, “İşgalci İsrail ordusu, Nusayrat katliamını gerçekleştirmek için 2 sivil araç kullandı ve katliama katılan işgalci askerler yerinden edilmiş kişiler gibi kendilerini gizlediler.” dedi.

Sevabite, İsrail saldırısının büyüklüğüne işaret ederek, “İşgal ordusu, Nusayrat katliamı sırasında içinde insanların bulunduğu 89 evi ve bir binayı bombaladı.” diye konuştu.

İsrail ordusu, dün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki çeşitli noktalara saldırılar düzenlediğini ve iki farklı bölgede toplam 4 İsrailli esirin canlı olarak kurtarıldığını duyurmuştu.

İsrail ordusunun dün Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı ve çeşitli bölgelere eş zamanlı şekilde kara, hava ve denizden yoğun şekilde düzenlediği saldırılarda 274 Filistinlinin öldüğü, 400’den fazla Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti.

Kaynak URL