Putin, doğalgaz satışında ruble ile ödeme kararnamesini imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘dost olmayan ülkelerin’ Rus gazı için ruble cinsinden ödeme yapmasını öngören prosedüre ilişkin kararnameyi imzaladı. Almanya ve Fransa Rus doğalgazına ruble cinsinden ödeme yapmayı bir kez daha reddetti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1 Nisan’dan itibaren ‘dost olmayan ülkelerin’ Rus gazı için ruble cinsinden ödeme yapmasını öngören prosedüre ilişkin kararnameyi imzaladı.

Putin, “Dost olmayan ülkelerdeki alıcılar yeni ödeme koşullarını yerine getirmezse mevcut gaz tedarik sözleşmeleri askıya alınacak. Küresel istikrarsızlık ABD’ye fayda sağlayacak. ABD’den sıvılaştırılmış gaz almaya mecbur bırakıldı. Bu, Avrupa’da milyonlarca istihdam kaybına yol açacak” dedi.

“GIDA KRİZİNİ, BAŞKA BİR GÖÇ DALGASI İZLEYECEK”

Gıda sıkıntısına da değinen Putin, “Gıda krizini, her şeyden önce Avrupa ülkeleri dahil olmak üzere başka bir göç dalgası izleyecektir” ifadelerini kullandı. 

Putin, ABD’nin Avrupa’yı pahalı LNG tüketimine geçirmeye çalıştığını belirterek, “Avrupa sanayisi zarar görecek ve milyonlarca kişi işsiz kalacak, hayat standartları düşecek” dedi.

Kaynak URL