Rusya'dan karşı hamle! Artık ele geçirebilecekler

Son dakika: Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı askeri müdahalede 14’üncü gün! Bölgeden haberler gelmeye devam ederken Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyi reddetti. Ayrıca, Rusya’dan Batı’nın yaptırımlarına karşı hamle de geldi. Rusya, dostane olmayan ülkelere ait şirketler için kamulaştırma kararı aldı. İşte Rusya-Ukrayna savaşından dakika dakika gelişmeler…

18:20

Fitch: Rusya yaptırımlar yüzünden yakında borçlarını ödeyemez hale gelebilir.

thumbs_b_c_e02bb0e4102a8d825f91c31e2527ceb2

18:17

RUS ORDUSU ÇOCUK HASTANESİNİ VURDU

Rus ordusu tarafından düzenlenen hava saldırısında Ukrayna’nın Mariupol kentinde bulunan Çocuk Sağlık Merkezi’ni vurduğu bildirildi. Saldırının ardından çocuk hastanesi tamamen kullanılamaz hale gelirken, can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

18:00

RUSYA’DAN KARŞI HAMLE! ELE GEÇİREBİLECEKLER

Rusya, sermayesinin yüzde 25’inden fazlası dostane olmayan yabancı ülkerlere ait firmaları, ülkedeki iş olanaklarını korumak ve iflası önlemek adına kamulaştırma konusunda ilk adımı attığını duyurdu. Söz konusu yasa ile dostane olmayan ülkelerin vatandaşlarına ait şirketlere kayyum atanabilecek.

thumbs_b_c_c977f17a4a67649475d16d6b7c68beb7

17:43

ALMANYA SAVAŞ UÇAĞI GÖNDERMEYİ REDDETTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyi reddetti.

15:52

“RUSYA 400 BİN İNSANI REHİN TUTUYOR”

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, “Rusya, Mariupol’de 400 bin insanı rehin tutuyor. Rusya, ateşkes ve insani koridor noktası ilan edilen Mariupol’e ateş açmaya devam ediyor” açıklaması yaptı.

15:12

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın yaptırımların etkilerini minimum düzeye indirmek için hükümetle toplantı yapacak.

15:03

“RUS ORDUSU KİEV’İ ELE GEÇİRMEYE HAZIRLANIYOR”

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Rus ordusunun başkent Kiev’i ele geçirmeye hazırlandığını duyurdu.

Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin basın servisinden yapılan açıklamada, “Eldeki bilgilere göre, düşman Kiev’i almak için yeni bir girişime hazırlanıyor.” ifadesi kullanıldı.

Kaynak URL