'Sessiz katil' alarmı: Yılbaşından bu yana can kaybı

Cezayir Sivil Savunma Başkanlığı Basın ve İstatistik Birimi Müdürü Albay Faruk Aşur, Cezayir devlet radyosunda, “sessiz katil” olarak isimlendirilen karbonmonoksit gazından zehirlenme olgusuna ilişkin açıklamada bulundu.

Aşur, son 24 saatte ülkenin çeşitli kentlerinde 5 kişinin karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini belirterek, böylece ülkede ocak ayının başından bu yana yaşamını yitirenlerin sayısının 44’e yükseldiğini vurguladı.

455 kişi tedavi altına alındı

Sivil Savunma tarafından yürütülen tüm çabalara ve bilinçlendirme kampanyalarına rağmen bu sayının son 3 yıla göre yüksek olduğu değerlendirmesinde bulunan Aşur, bu sürede zehirlenen 455 kişinin de tedavi altına alındığını kaydetti.

Halka çağrı yapıldı

Albay Aşur, ülke genelinde yaşanan bu “trajedinin” sona ermesi temennisinde bulunarak, Cezayir halkına doğal gaz kullanımı konusunda daha blinçli hareket etme çağrısı yaptı.

Cezayir hükümeti, dün, doğal gaz sobalarından sızan karbonmonoksit zehirlenmelerinin artması üzerine her eve ücretsiz alarm sistemi takma kararı almıştı.

 

Kaynak URL