Son dakika… Erdoğan ve Zelenski Kiev’de ortak açıklama yapıyor

Son dakika... Erdoğan ve Zelenski Kiev'de ortak açıklama yapıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, Kiev’de baş başa yaptıkları görüşmenin ardından imza töreni gerçekleştirdi. İki lider, imza töreninin ardından ortak basın toplantısında konuşuyor.

Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi’nin Onuncu Toplantısı’na katılmak amacıyla Ukrayna’ya gelen Erdoğan, mevkidaşı Vladimir Zelenski ile birlikte Kiev’de iki ülke arasındaki anlaşmalar için imza töreni gerçekleştirdi.

KRİTİK GÖRÜŞME

Vladimir Zelenskiy’nin daveti üzerine, Türkiye ile Ukrayna arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in Onuncu Toplantısı’na katılmak amacıyla Ukrayna’ya gelen Erdoğan, ilk olarak İkinci Dünya Savaşı’nda ölenlerin anısına yapılan Meçhul Asker Anıtı’na çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kiev’de Zelensky tarafından resmi törenle karşılandı. Törenin ardından iki lider baş başa görüştü. Kritik görüşmenin 3 saat 10 dakika sürdüğü bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da eşlik ediyor.