Tel Aviv’de dehşet anları!

Silahlı bir polis tarafından vurularak öldürülmeden önce Tel Aviv’deki işlek bir caddeye rastgele bir saldırı ile ateş açan silahlı bir adam beş kişiyi öldürdü. Terörist olduğundan şüphelenilen adamın, İsrail başkentinin ultra-ortodoks bir banliyösü olan Bnei Brak’ta apartman balkonlarına ve yoldan geçen insanlara silahla ateş ederek sokakta yürürken görülüyor.

‘İSRAİL KANLI BİR ARAP TERÖRÜ DALGASIYLA KARŞI KARŞIYA’

Ulusal ambulans servisi, bir hafta içinde İsrail’de gerçekleşen üçüncü ölümcül saldırı olan bu saldırıda altı kişinin öldüğünü doğruladı. Saldırı, geçen hafta İsrail’de silahlı Araplar tarafından öldürülen insan sayısını 11’e çıkardı ve bu şehir sokaklarına yapılan saldırılarda yıllardır görülen en keskin artış oldu. Saldırıların ardından Başbakan Naftali Bennett, “İsrail, kanlı bir Arap terörü dalgasıyla karşı karşıya” dedi.

gunman-2

Filistin Wafa haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas saldırıları kınadı ve İsraillilerin ve Filistinlilerin öldürülmesinin yalnızca durumun kötüleşmesine yol açacağını vurguladı. Misilleme saldırılarına karşı da uyarıda bulundu. Filistinliler, İsrail’in 1967 savaşında ele geçirdiği Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yerleşimci şiddetinin arttığını bildiriyor.

SALDIRININ SORUMLULUĞUNU ÜSTLENEN OLMADI

İsrail televizyonlarında yayınlanan amatör videoda, şüpheli teröristin siyahlar içinde Bnei Brak’ta bir yolda yürürken bir saldırı tüfeğini insanlara doğrulttuğu görülüyor. Görgü tanıkları, saldırganın apartman balkonlarına, sokaktaki insanlara ve bir arabaya ateş etmeye başladığını söyledi. Görüntülerde sokaktaki bir bisikletliye de ateş ettiği görüldü.

gunman-3

İsrail medyası kimliği belirsiz güvenlik yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, saldırganın işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde bulunan Cenin kenti yakınlarındaki bir köyden bir Filistinli olduğunu bildirdi. Polis, saldırganın olay yerine gelen memurlar tarafından vurularak öldürülmeden önce dört sivili ve olay yerine gelen bir memuru öldürdüğünü bildirdi. Saldırının sorumluluğunu hemen üstlenen olmadı.

YETKİLİLER UYARMIŞTI

İsrailli yetkililer, geçmişte de şiddetin arttığı bir dönem olan Müslümanların kutsal ayı Ramazan’a doğru başlayan saldırılarda artış konusunda uyarıda bulunmuştu. Geçen yıl da Ramazan ayında, Filistinliler ile İsrail polisi ve yerleşimciler arasında her gece çatışmalar yaşanmıştı.

Kaynak URL