Bakan Varank: Doğal gaz tedarikinde sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Tekstil Sektöründe İhracata Değer Katanlar Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

Varank, Avrupa ülkelerinin enerji kriziyle karşı karşıya olduğunu ve doğal gaz tedariği konusunda Türkiye’den yardım isteyen ülkelerin olduğunu söyledi.

Balkan ülkeleri liderlerinin hepsinin tek tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ricacı olduklarını söyleyen Varank, “Eğer Rusya bize sıkıntı çıkarırsa bizim bu kışı atlatma şansımız yok. Türkiye bir enerji koridoru. Buralardan bize gaz sağlama imkanınız var mı? Bütün bu maddeleri sayın Cumhurbaşkanımızla yaptıkları toplantılarda bir numara olarak ön plana çıkardılar” dedi.

“Dünyanın en büyük 5. tekstil üreticisi ve ihracatçısıyız”

Tekstil sektörünün ihracatının 30 milyar doları aştığını söyleyen Varank, “İhracata değer katmak Türkiye’ye değer katmaktır” diyerek, şöyle konuştu:

Avrupa’daki resesyon riskine ve abd’deki resesyon riskine rağmen Türkiye de sektörler hala canlı ve dünyanın en büyük 5’inci tekstil üreticisi ve ihracatçısı konumuna yükseldik. En kısa zamanda dünya liderliğine oynayabileceğiz.”

Törende tekstil sektörünün ihracat şampiyonları ödüllendirildi.
 

Kaynak URL