İş dünyasından 19 Mayıs mesajları

İş dünyası temsilcileri, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığını ve Milli Mücadele’yi fiilen başlattığını belirterek, Büyük Önder’in bu önemli günü Türk gençlerine armağan ve ülkenin geleceğini de onlara emanet ettiği söyledi. Baran, “İstiklal ve istikbalimizin güvencesi olan gençlerimiz dün olduğu gibi bugün de ekonomide, ticarette, sanatta, sporda göğsümüzü kabartan başarılara imza atıyor. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; birlik, beraberlik ve coşkuyla kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum” dedi.

ATO Başkanı Gürsel Baran, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Baran mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yakmış ve Milli Mücadele’yi fiilen başlatmıştı. Kahramanlık destanlarıyla dolu İstiklal mücadelemizin başlangıcı, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adımın tarihi 19 Mayıs, Türk milletinin azminin ve bağımsızlık tutkusunun simgesi haline geldi. Gençlere, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet’i biz kurduk, O’nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz’ diyerek seslenen Büyük Önder Atatürk, bu önemli günü Türk gençlerine armağan ve ülkemizin geleceğini de onlara emanet etmiştir. Güçlü yarınlarımız dün olduğu gibi bugün de istiklal bilinciyle yetişmiş gençlerimiz tarafından inşa ediliyor. Dünyadaki gelişmeleri takip ederek bilimde, teknolojide, ekonomide, yatırımda, girişimcilikte, sanatta, sporda ülkemizi hep daha ileriye taşıma gayretinde olan gençlerimiz, ülkemizin en büyük gücü. İş dünyası olarak gençlerimizin, genç girişimcilerimizin ülkemizi çok daha ilerilere taşıyarak gelecek nesillere devredeceğine olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin tüm kahramanlarını ve bu vatan için toprağa düşen şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor; birlik, beraberlik ve coşkuyla kutlayacağımız nice bayramlar diliyorum.”

Hisarcıklıoğlu: Geleceğin teminatı ve güzel günlerin mimarı gençlerimizdir

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, gençlerin Türkiye’nin geleceğinin teminatı olduğunu vurgulayarak, aydınlık, gelişmiş, büyük Türkiye hedefinin, gençlerin eliyle şekilleneceğini söyledi.

Hisarcıklıoğlu mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Mustafa Kemal Atatürk, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, bağımsızlık mücadelemizin ateşini yakmış ve bu anlamlı günü, gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir.

Atatürk, geleceği gençlerin ellerinde, yüreklerinde görmüş ve onlara daima güvenmiştir. Bizler de bu düşüncenin ışığında biliyoruz ki Türkiye’nin geleceğinin teminatı ve güzel günlerin mimarı gençlerimizdir.

Türkiye’nin muasır medeniyetler seviyesine çıkması için en büyük potansiyelimiz gençlerimiz olacaktır.

Türk iş dünyası olarak bize düşen görev, gençlerimize güvenerek, onlara yol açmaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin tesisi yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, Türk iş dünyası adına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızın kutlu olmasını diliyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi bir kez daha şükranla ve rahmetle anıyorum.”

 

Kaynak URL