Son dakika… Kamuda tasarruf paketi açıklanıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ni kamuoyuyla paylaşıyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın açıklamasından satır başları şöyle:

– Son dönemde yaşanan gelişmeler tasarruf tedbirlerinde daha geniş çerçevede adımlar atma ihtiyacını ortaya çıkarmıştır. Tasarruf kültürünü yaygınlaştırmamız gerekiyor.

Yeni paketleri de açıklayacağız

– Bugün sunduğumuz paket bütüncül bir çerçevede ortaya koyduğumuz, çeşitli hazırlıkların devreye girmesiyle zamanı geldikçe yeni paketleri paylaşacağız.

– Kamuda tasarruf programımız ile sadece zorunlu olmayan harcamaları azaltmakla kalmıyor, Aynı zamanda kamu tüketim ve yatırım harcamalarında verimliliği esas alıyoruz. Az kaynakla daha çok proje yapacağız.

Kamu hizmetleri aksamayacak

– Kamu hizmetlerini aksatmadan güncel ihtiyaçlara odaklanıp önceliklendirme yaparak birim kaynakla daha fazla sonuç üretmeyi hedefliyoruz. Deprem harcamalarından en küçük bir fedakarlık yapmayacağız.

– Paket ve çalışmalarla bütçe açığının milli gelire oranının başlangıçta öngörülenin altında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 

– Kamunun tasarruf yapması, verimliliği artırması, daha az bütçe açığına, daha az kamu borçlanmasına ve faiz yüküne, daha az cari açığa yol açacaktır

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL