Yenilenebilir enerjiye 70 milyon dolarlık yatırım

Sürdürülebilirlik anlayışı doğrultusunda, geri dönüştürülebilir malzeme kullanımı, biyobazlı ürünler ve yenilenebilir enerjiye odaklanan şirket, Kastamonu, Balıkesir, Adana, Samsun ve Gebze tesislerinde kurduğu biyokütle ve güneş enerji santralleriyle 2024 sonunda yıllık 273 bin MWh (megawatt-saat) enerji üretmeyi hedefliyor.

2023 yılı sonuna kadar yapılan 50 milyon dolarlık yatırım ve 2024 yılında yapılacak 20 milyon dolarlık yatırım ile toplamda 70 milyon dolar yatırım tutarına sahip biyokütle ve güneş enerji tesislerinde üretilen enerji, 100 bin konutun 1 yıllık elektrik ihtiyacına karşılık geliyor. Şirket, bu yatırımlarla yılda 140 bin ton karbon salımının önüne geçmiş olacak.

2026’ya kadar 170 milyon dolar yatırım hedefliyor

 Yenilenebilir enerji konusunda uzun dönemli bir strateji belirleyen Kastamonu Entegre, 2026 sonuna kadar bu alandaki yatırımlarını 170 milyon dolara çıkartmayı hedefliyor. Bu yatırımlar sonucunda şirketin enerji ihtiyacının yüzde 65’i karşılanmış olacak.

Dünyanın 6 ülkesinde üretim faaliyetlerini sürdüren Kastamonu Entegre, Avrupa Komisyonu’nun oluşturduğu biyobazlı endüstriyel girişimine Türkiye’den katılan tek şirket oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen 9. Verimlilik Proje Ödülleri’nde “Enerji Verimliliği” ödülüne de layık görülen Kastamonu Entegre’nin Adana, Kastamonu ve Samsun fabrikaları, çatılarına kurulan Güneş Enerjisi Santralleri ile kendi elektrik enerjisini kendisi üretiyor. İtalya’da bulunan fabrikasında yüzde 100 geri dönüşümle üretim yapan Kastamonu Entegre, diğer üretim lokasyonlarındaki geri dönüşüm oranını da artırmak için önemli yatırımlara imza atıyor.

Kaynak URL