‘2023’te 60 markayı fintechleştireceğiz’

Bu yıl hedeflerinin 75 milyar TL işlem hacmine ulaşmak olduğunu belirten Sipay CEO’su Semih Muşabak, “Walletgate ürünü ile 60 kadar markayı da fintehleştireceğiz” dedi.

Sipay CEO’su Semih Muşabak, 2023 yılında e-para ve ödeme kuruluşu sektöründe konsolidasyon örgüklerini ve sektörde birleşmelerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Muşabak, geçen yıl yaptıkları büyümenin benzerini 2023’te de hedeflediklerini ve 75 milyar TL’lik bir hacim hedefleri olduğunu belirtti. Walletgate ürünü ile 60 kadar markayı da fintehleştireceklerini kaydeden Muşabak, “2023’te 70’ten fazla yeni iş ortaklığına imza atacağız” dedi.

‘Şirketlerin tek tıkla fintech hizmeti vermesini sağlıyoruz’

Sipay olarak global çaptaki teknolojik gelişmeleri baz alarak ve finansal teknoloji alanında sektörde öngördükleri eksikliklerden yola çıkarak Walletgate ürününü geliştirdklerini ifade eden Muşabak, “Bu hizmet ile kişilere ya da kurumlara sunduğumuz özel cüzdan altyapısı sayesinde kolay ve hızlı bir şekilde fintech hizmeti vermelerine olanak tanıyoruz. Sipay olarak Walletgate ürünümüzle sağladığımız dijital cüzdan altyapısıyla birlikte müşterilerimize özel ön ödemeli kart üretimi, QR ile ödeme ve 7/24 para transferi yapabilecekleri altyapıyı yüksek güvenlik mekanizmasıyla sağlıyoruz. Geliştirdiğimiz bu altyapı hizmetiyle kurulum sırasında sağlanacak dijital cüzdan altyapısının tüm entegrasyon, işleyiş süreçlerinin tanınması ve operasyonel destek gereksinimlerinde ihtiyaç duyulan tüm eğitimsel süreçler markamız tarafından sağlanıyor ve kurumlar lisans alma gibi regülasyon süreçlerine maruz kalmadan Sipay tarafından entegre edilen sistemle hızlıca hizmetlerini vermeye başlayabiliyorlar. Özetle, Walletgate ile şirketlerin tek tıkla fintech hizmeti vermesini sağlıyoruz. Bugün birçok markaya finansal özgürlük sağlayan Walletgate’i 2023 ve sonrasında da geliştirmeye devam edip, perakende ve diğer modellerde kullanılmasını sağlamak ilk hedeflerimiz arasında yer alıyor” dedi.

‘Sektörde üçüncü büyük şirket olduk’

2022’nin Sipay için, ilk 3 yıl yapılan inovasyonun, tüm Ar-Ge çalışmalarının artık sahada dolu dolu olduğu bir yıl olarak geçtiğini kaydeden Muşabak, “Üye işyeri sayımızı 4 kat artırdık. Buradaki en önemli nokta, sadece Sanal POS gibi tek bir ürün ve hizmetin etrafında değil, tüm hizmetlerimizle toplamda bu üye işyeri sayısına ulaşmamız. İşlem hacmimiz, 10 kat büyüdük ve yılı 10 milyar TL hacimle kapadık. Bir diğer önemli nokta, iş ortaklarımız. Geçtiğimiz yıl 32 yeni iş ortaklığı daha yapmıştık. 2022’deki bu performansımız bizi sektörün 3’üncü büyük şirketi haline getirdi” diye konuştu.

Kaynak URL