Papara e-spor takımı satın alıyor

E-spor alnındaki izlenme oranlarını çok yakından takip ettiklerini belirten Papara CEO’su Emre Kenci, e-spor alanına yatırım yapmaya karar verdiklerini ve önümüzdeki günlerde bir e-sport takımını satın alacaklarını söyledi.

 

Papara CEO’su Emre Kenci, e-spor alanına yatırım yapmaya karar verdiklerini ve önümüzdeki günlerde bir e-sport takımını satın alacaklarını söyledi. BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece ile Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yükssel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Kenci, “Yakında duyurusunu yapacağız. Bu alandaki izlenme oranlarını yakından takip ediyoruz ve bu alana çok inanıyoruz” dedi. Papara’nın tek hedefinin hiç bir bankanın radarına girmemiş insanlar olmadığını belirten Kenci, var olan ürünleri daha kullanıcı dostu hale getirip tüketiciye sundukları söyledi. Kenci, bunu sadece para transferi, ödemeler değil menkul kıymetler, sigorta gibi alanlarda da yaptıklarını kaydetti. Türkiye’de sigorta poliçelerinin hala yüzde 70’nin fiziksel ortamda kesildiğini belirten Kenci, “Biz bunu da dijitalleştirmek istiyoruz. Finansal kapsayıcılığı biz aslında böyle geliştiriyoruz” dedi.

‘Voice Card görme engellilerin ödeme sistemlerinde yaşadığı sorunları gideriyor’

Dünyanın ilk sesli kartı Voice Card’ın finansal kapsayıcılığı artıran ve sınırları kaldıran bir proje olduğunu belirten Kenci, projenin özetle görme engellilerin ödeme sistemlerini kullanırken yaşadığı sorunları ortadan kaldırmayı amaçladığını söyledi. Voice card’ın kartlı alışverişin her adımını sesli olarak kullanıcıya bildirdiğini ve hataların oluşmasını engellediğini ifade eden Kenci, dünyadaki her 10 görme engelliden 9’unun kart dolandırıcılığı veya hatasına maruz kaldığını vurguladı. Voice Card’ın işlem gerçekleşmeden sesli olarak tutarı söyleyip dolandırıcılığı ya da hatayı engellediğinin altın çizen Kenci, “Projede teknoloji Thales’in. Biz teknolojiyi kullanan finansal kurumuz. Mastercard kart altyapısını sağlıyor. BlindLook da doğru kişilere ulaşmamızı sağlayan, projenin erişim tarafındaki iş ortağı. Hedefimiz Türkiye’deki 1 milyonu aşkın görme engelli vatandaşımıza daha iyi hizmet verilmesini sağlamak” dedi.

‘Finansal özgürlük alanında çok ciddi bir adım’

Görmeden nakit ile başa çıkmanın zor olduğunu ve normal kartlı sistemlerin görme engelliler için sorunları ortadan kaldırmadığını belirten BlindLook Kurucu Ortağı Sadriye Görece ise Voice Card ile görme engellilerin ödeme sürecinde edilgen olmaktan aktif bir bireye dönüştüğünü vurguladı. Voice Card’ın kendisi ve tüm görme engelliler için finansal özgürlük alanında çok ciddi bir adım olduğunun altını çizen Görece, bu durumun adım adım gelişerek sektör standardı haline dönüşebileceğini ifade etti. BlindLook’un hayalinin dünyada erişilebilirliğin standardı olmak olduğunu ifade eden Görece, “Görme engelliler için Türkiye’den dünyaya açılan bir erişilebilirlik kapısı olmak istiyoruz” dedi.

Kaynak URL