'Tüm dünyada yan hakların maaş paketindeki payı artıyor'

Türkiye’deki şirketlerin ödüllendirme sistemleri alanına farkındalığının her geçen gün arttığını belirten Momento Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, yan hakların ücret paketinde ciddi pay almaya devam etmesi trendinin Türkiye’de  olduğu gibi tüm dünyada da artan bir talep olduğunu vurguladı.

Finansal teknoloji sektörünün özellikli bir alanında yer alan ödüllendirme sistemleri şirketlerinden Momento’nun Kurucusu Zeynep Dağlı Kastro, Türkiye’deki şirketlerin ödüllendirme sistemleri alanına farkındalığının her geçen gün arttığını söyledi. Bloomberg HT televizyonunda Sefer Yüksel’in hazırlayıp sunduğu Finansal Teknoloji programına konuk olan Kastro, dünyaya bakıldığında da yan haklar denilen hakların toplam maaş paketi içinde aldığı payın her geçen gün arttığını ifade etti. Kastro, “Bunun sebeplerine bakıldığında 1960’larda her hangi bir çalışanın ortalama kıdem yılı 12-14 yıl düzeyindeydi. 2000’li yıllarda bu rakam 4 yıla düşerken günümüzde bu süre daha da düşük. Dolayısıyla iş verenler yetenekleri elde tutabilmek ve onlarla uzun süreler çalışabilmek için artık daha yenilikçi ve daha insan odaklı bir bakış açısına ihtiyaç duyuyor. Kişiler de bu bakış açısına sahip işverenlerle çalışmaktan mutlu oluyor. Özellikle genç nesilde bir şirkette çalışma nedenleri arasında maaş ikinci ya da üçüncü sırada geliyor. Kendi değerleri ile örtüşen takdir edildiği, anlaşıldığı, teşekkür edildiği şirketlerde çalışmayı tercih ediyor” diye konuştu. Kastro, yan hakların ücret paketinde ciddi pay almaya devam etmesi trendinin Türkiye’de olduğu gibi tüm dünyada da artan bir talep olduğunu vurguladı.

‘1 milyona yakın çalışanın ödüllendirilmesine aracılık ettik’

Momento’nun finansal teknoloji sektörünün özellikli bir alanında yer alan bir ödüllendirme sistemleri şirketi olduğunu vurgulayan Kastro, “Tam olarak ödeme sistemleri ve bunun alt kolu olan sadakat sistemleri alanında hizmet veren bir firmayız. Momento’nun özü kutlamak teşekkür etmek. 11 yıldır 1 milyona yakın çalışanın teşekkür edilmesine aracılık ettik. Şirketler çalışanlarına, bayilerine, distribütörlerine üstün performansları için veya özel günlerinde teşekkür etmek ya da kutlamak istiyorlar. Bunu yaparken eski düzen alışmış olduğumuz ikramiye, hediye yetersiz kalmaya başladı” dedi.

‘İşverenlerin çalışanlarına teşekkürünü dijitalleştirmeye devam edeceğiz’

2021 yılını hedeflerinin üç kat üzerinde bir karlılık oranı ile tamamladıklarını belirten Kastro, 2022 yılının ilk çeyreğini de hedefleri doğrultusunda geride bıraktıklarını söyledi. 11 yıldır dijital portalları yönettiklerini ifade eden Kastro, “Önümüzdeki dönemde QR ödeme bizler için çok önemli olacak. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İşverenler çalışanlarına teşekkür etme yöntemlerini dijitalleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Geçen yıl büyük bir işveren sendikası ile yaptıkları anlaşma ile Türkiye’nin en büyük avantaj programı anlaşması çerçevesinde 250 bin çalışanı kart sahibi yaptıklarını kaydeden Kastro, “İşveren sendikası çalışanları bu kart ile bir çok üye işyerinden önemli avantajlar sağlama imkanına kavuştu. Burada bir ilki gerçekleştirdik ve kredi kartından otomatik yükleme sistemini gerçekleştirdik. Bu ön ödemeli kartlar için bir ilk” diye konuştu.

Kastro, “Önümüzdeki dönemde şirket yöneticisinin bir tıkla çalışana ödül verebildiği ve çalışanın da üye işyerinde o ödülü temassız olarak karekod ödeme ile hemen alabildiği bir sistemi çıkaracağız” dedi.

Kaynak URL