3600 ek göstergede son dakika… 3600 ek gösterge ne zaman çıkacak, kimlere verilecek?

<!–

–>

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde.” dedi.

“Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız” diyen Bakan Bilgin, “Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var.” ifadelerine yer verdi.

3600 ek gösterge, meslek kanunuyla öğretmenlere veriliyor. Yeni düzenlemeyle polis, hemşire ve din görevlileri de bu hakka sahip olacak. Başka hangi grupların kapsama dahil edileceği önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

Emekli ikramiyeleri ve maaşlar yükselecek

Düzenleme ilişkin bugüne kadar 2 toplantı gerçekleştirildi. Son toplantının ise 10 Mayıs’ta yapılması planlanıyor. Ardından taslak, teklif haline getirilerek Meclis’e sevk edilecek. Bu yasama döneminde düzenlemenin yasalaşması bekleniyor.

 

Kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi 3 farklı ödeme türünü etkileyecek.
3600 ek gösterge alacak memurların maaşları, emekli aylıkları ile emekli olurken aldıkları ikramiyelerde artış olacak.

Kaynak URL