Çanakkale'de günlerdir haber alınamayan kadın bulundu, muhtar eşi halen kayıp! Olayla ilgili yeni detaylar: Zehirli şırıngayı saplarım


Çanakkale Çan’da 3 gündür haber alınamayan muhtar ve eşini arama çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Aralıksız devam eden çalışma kapsamında kayıp muhtarın boşanma aşamasındaki eşi bir köyde sağ olarak bulundu. Kayıp Şerbetli Köyü Muhtarı İ.M.K.’dan ise halen bir haber yok. Olayla ilgili daha önce yaşanan gelişmede muhtarın eşini daha önce de kaçırdığı ve gelmezse zehirli şırıngayı vücuduna saplayacağı tehdidinde bulunduğu ortaya çıktı.

5

MUHTAR VE EŞİ İÇİN ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILMIŞTI

DHA’nın haberine göre Çan’ın Şerbetli köyü muhtarı İ.M.K. ile boşanma aşamasında olduğu eşi İ.K. en son 8 Haziran saat 01.30 sıralarında Çan ilçe merkezindeki evlerinden çıkarken görüldü. Bir kişi araçla gelerek, muhtar ve eşini aldı. Ardından da ikiliden bir daha haber alınamadı. Yakınları, 112 Acil Yardım hattını arayıp, muhtar ve eşine ulaşılamadığını bildirildi. Bunun üzerine 8 Haziran sabahı saat 08.00’den itibaren muhtar ve eşini arama çalışması başlatıldı.

SAĞ OLARAK BULUNDU

Çan İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT ekipleri, 3 gündür aralıksız devam ettirdikleri arama çalışmaları sonucunda, saat 03.00 sıralarında kayıp olan İ.K.’yı Şerbetli köyünde bir evde sağ olarak buldu.

6

KAYIP MUHTARI ARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

Geçen nisan ayında eşini kaçırdığı için savcılık tarafından verilen uzaklaştırma kararı olan Şerbetli Köyü Muhtarı İ.M.K.’yı arama çalışmaları halen sürüyor.

7

KIZINI KAÇIRDIĞINI İDDİA ETMİŞTİ

İ.K.’nın babası, kızı ile damadının iki seneden beri geçimsizlik yaşadıklarını belirterek, kızının boşanma aşamasındaki eşi Şerbetli köyü muhtarı İ. M.K. tarafından kaçırıldığını ileri sürmüştü

OLAYIN GEÇMİŞİ

Sabah’tan Ümit Erkan Demircan’ın haberine göre Olayla ilgili daha önce yaşanan gelişmede Çan ilçesine bağlı Şerbetli köyünde geçtiğimiz Nisan ayında meydana gelen olayda iki çocuk annesi İ.K. (41), eşi İ.M.K’den (51) sürekli baskı ve şiddet gördüğü için geçtiğimiz yıl uzaklaştırma kararı alarak, sığınma evine yerleşti. Yakınlarının araya girmesiyle şikâyetinden vazgeçerek eşiyle barışan İ.K. bir kafede iş bularak bir çocuğuyla birlikte Çan’da tuttuğu bir dairede yaşamaya başladı.

EŞİNİ ARKASINDAN GELİP KAPIYI KİLİTLEDİ

İddiaya göre; çalıştığı işyerinden evine gitmek üzere ayrıldığı sırada dışarıda bekleyen eşi İ.M.K’yi karşısında gören İ. K. sorun çıkmasını istemediği için birlikte eve doğru yürümeye başladı. Eşi İ.M.K. ile eve giren İ.K, yatak odasına girdiği sırada eşi de arkasından gelip kapıyı kilitledi. İ.K’nin saçlarından tutarak yumruklamaya başlayan İ.M.K. eşinin yalvarışlarına aldırmadan ağzını kapatarak cinsel istismarda bulundu.

ZEHİRLİ ŞIRINGA İLE TEHDİT

Bu sırada da İ.K’ye vurmaya devam eden İ.M.K. daha sonra eşinin eşyalarını bir valize koydu ve “Senin ölümün benim elimden olacak. Evden gidiyoruz” diyerek eşini kapıdan çıkarmaya çalıştı. Direnen kadını dövmeye devam eden İ.M.K. “Yanımda zehirli bir şırınga var. Benimle geleceksin. Gelmezsen bu şırıngayı sana saplarım ve anında ölürsün” tehdidiyle zorla arabaya bindirdi.

“ACILARINA SON VERECEĞİM”

Çanakkale istikametine doğru yola çıkan İ.M.K, araçta da şiddete devam etti. “Artık senin acılarına son vereceğim” diyen İ.M.K. Karakadı Köyü yakınlarında aracın kapısını açarak eşini araçtan itmeye çalıştı. İ.M.K. yaşanan arbede sırasında otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti ve araç şarampole yuvarlandı.

İki çocuğunun annesini araçtan çıkartan İ.M.K. yere yatırdığı İ.K’yi bayıltana kadar dövdü. Kadını üzerine su döküp ayıltan İ.M.K. dövmekten yorgun düşünce bir ağacın altında dinlenmek için oturdu. İM.K’nin oturduğu yerde uyuyakaldığını gören acılı kadın sessizce yanından kaçtı.

Saatlerce ormanda yürüyen İ.K, sabaha karşı yolda rastladığı çobanın telefonunu kullanarak Jandarma’dan yardım istedi. Jandarmalar gelene kadar eşinin kendisini bulmaması için çalıların arasında saklanan çaresiz kadın, Jandarmayı görünce saklandığı yerden çıkıp onlara sığındı.

SERBEST KALDI

Jandarmada ifadesi alınan İ.K, eşinden şikayetçi olduğunu söyledi. Zavallı kadın tedavisi için Çan Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, İ.M.K. ‘kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘cinsel saldırı’ ve ‘kasten yaralama’ suçlamalarıyla gözaltına alındı. İ.M.K. çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak URL