Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aileye tehditlere bir set daha çekeceğiz


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep’te Panaroma 25 Aralık Müzesi’nde “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Programı”nda açıklamalarda bulundu. Anayasa’da aile düzenlemesi ile ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Zayıf aile güçlü milleti zayıflatır.’ dedi.

Erdoğan’ın açıklamasından satırbaşları;

Kadını hayatın her alanında desteklerken, aileyi de en güçlü şekilde ayakta tutup geliştirecek bir politika takip etmenin kararlılığı içindeyiz.

Teklifini vermeye hazırlandığımız son anayasa değişikliğiyle aile kurumumuza ve insan fıtratına yönelik tehditlerin önüne bir set daha çekmiş olacağız.

‘GÜÇLÜ AİLE GÜÇLÜ MİLLETLERİ DOĞURUR’

Şu anda biz aile konusunda bir adım atıyoruz. Yasal düzenleme muhalefetin önümüze geldiği dönemde biz yasal düzenlemeyi samimi bulmadığımız için bu işi anayasal düzenlemeye taşıyalım, olayı başörtüsü olayından çıkartarak bunun yanında aile konusunu da anayasal zemine oturtmak suretiyle ailede herhangi bir sıkıntıya fırsat vermeyecek şekilde aile kavramını buraya yerleştirelim. Muhalefet herhalde bundan endişe etmiş. Sayın Başkan aile kavramı ile ne demek istiyor? Burada endişe edilecek bir şey yok. Güçlü aile güçlü milletleri doğurur. Güçlü aileler oluşturalım ki güçlü millet olduğumuz ortaya çıksın.

Kaynak URL