Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Arda Güler'e: Şöhret Arda…


Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü Etkinliği” kapsamında gençlerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Sigaranın sağlığa olan zararının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, özellikle geçlere yönelik tütün tütün ürünlerinden uzak durulması konusunda tavsiyesini yineledi. Programda genç sporcular da yer alırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Fenerbahçeli yıldız Arda Güler ve oyuncu Berat Efe Parlar’la diyaloğu dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü 2021 Dünya Tütünsüz Günü Avrup Bölgesi Ödülünü alan Tuba Durgut “Burada başarılarıyla göz kamaştıran bir çok genç arkadaşımız var. Bu arkadaşlarımızın ortak özelliği hepsi tütünle mücadele ediyor. Sizin de bu konudaki öncülüğünüz bize güç veriyor.” dedi.

Kampanyanın daha önceki çocuk yıldız olan oyuncu Berat Efe Parlar’ın araların da olduğunu belirten Durgut “Hatırlayabilecek misiniz? Bir göz gezdirin efendim” diyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sözü tekrar bıraktı.

ERDOĞAN, ARDA GÜLER’İ GÖRÜNCE…

Salondaki gençlere kısa bir bakan Cumhurbaşkanı Erdoğan “Başta tabi şöhret Arda var. Onu görüyoruz. Arda’nın bildiğim kadarıyla sigarayla hiç ilişkisi olmadı” dedi.

3

CANLI YAYINDA ÖĞRENDİ: EYVAH EYVAH…

Erdoğan’ın milli takıma da çağrıldığını hatırlatması üzerine Arda Güler, “Sakatlığım var” dedi. Erdoğan da, “Eyvah eyvah… En yakın zamanda bu sakatlığı atlatıp sahalara dönersin inşallah” ifadelerini kullandı.

Daha sonra Berat Parlar’a dönen Cumhurbaşkanı Erdoğan “Berat galiba.” diye seslendi.

BERAT EFE PARLAR, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’LA 14 YIL ÖNCEKİ ANISINI ANLATTI

1

Erdoğan’ın ardından kısa bir açıklama yapan Parlar, 14 yıl önceki kamu spotunu çektikten sonra Ankara’ya geldiklerini hatırlattı. 14 yıl önce annesiyle birlikte Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüştüklerini söyleyen Parlar “Annemle beraber gelmiştik. Siz de anneme ‘sigara kullanıyor musun?’ diye sormuştunuz. Annem de ‘malesef kullanıyorum’ demiştiniz. Siz de ‘acilen bırakman lazım, kesinlikle bırakıyorsun’ demiştiniz. Annemden sigara paketini almıştınız. Benim annem 8 yıldır kanserle mücadele ediyor. Doktorunun ilk sorusu anneme ‘sigara kullanıyor musun?’ oldu. Annem bu soruyu duyar duymaz sigarayı bıraktı” dedi.

ERDOĞAN: MİLLETİMİZİ SEVDİĞİMİZ İÇİN ‘SİGARAYI BIRAK’ DİYORUZ

2

Daha sonra Erdoğan açıklamasının “Sigaranın kapalı mekandaki zararı açık mekana göre çok çok fazla. Doktor bile ilk sorusunda sigarayı soruyor. Öyleyse biz milletimiz çok seviyoruz onun için de gerçekten sigara içiyorsa diyoruz ki: ‘Seni sevdiğimiz için gel sigarayı bırak'” diye konuştu.

ELEKTRONİK SİGARA VE NARGİLE AÇIKLAMASI

Elektronik sigara ve nargileyle ilgili yeni düzenleme sinyali veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

“Elektronik sigara gibi şeyler söylüyorlar. Bunların hepsi aldatmaca hepsi nasıl para kazanırız bunun yolları elektronik sigara ötekinden farklı değil. Çok acımasız bir biçimde zarar vermeye devam ediyor. Hem keseye hem vücuda ama tabi bunlara fırsat vermeyeceğiz elimizden geleni yapacağız. Son zamanlarda bir de nargile olayı ortada, nargile sigaradan daha az zararlı değil tam aksine çok daha fazla zararı var. Bu zarardan da milletimizi kurtarmak için de ona yönelik de bazı hazırlıklar yapıyoruz. Çünkü onu da başarmamız lazım.”

Kaynak URL