İmamoğlu'ndan Bakan Soylu açıklaması! 'Suç duyurusunda bulunacağız'


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili yeni açıklamalarda bulunuyor. İBB yürütülen terör soruşturmasıyla ilgili açıklamada bulunan İmamoğlu, Bakan Soylu’nun İzmir Valiliği tarafından yürütülen güvenlik soruşturmasında yetkisini kullandığını belirtti. “Bakan Soylu, neden 8 aydır görevini yerine getirmediğini açıklamalı” diyen İmamoğlu, “Bakan Soylu’nun görev ihmalini resmi bir belgeyle kanıtlamışızdır. Hakkında suç duyurusuna bulunacağız” dedi.

“MENFAAT VADİYLE KÖTÜLÜĞÜN KANATLARINA SIĞINMAYACAĞIZ”

İşte İmamoğlu’nun açıklamasından satır başları:

“Bugün bir hafta sonrasında tekrar bir arada olmamızın bir nedeni var. Bu ülkede asla olmaz denilen her şeyi bu iktidar teker teker yaptı. Artık bizi ne şaşırtabilir diye konuşuyoruz. Son 10 yıl boyunca suyu yavaş yavaş kaynatıyorlar, kaynatmaya devam edecekler. Bize bu makamı layık görenlere ‘Sen yapman gereken her şeyi yaptın dedirtmezsem’ milletimin yüzüne bakamam. Menfaat vaadiyle kötülüğün kanatlarına sığınmayacağız.

2 (10)

İzmir Valiliği’nin yürüttüğü güvenlik soruşturması

“SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

İstanbul’un iradesinin aksine anti-demokratik müdahaleler üzerimize uygulanıyor. Ortaya koyacağımız gerçekler ise kolay lokma olmayacağımızın kanıtıdır. Bu toplantıyı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu utandırmak için düzenlemiyorum.
İçişleri Bakanı asla adil değil, bu Bakan 26 Kasım tarihli açıklamasında CHP’li belediyeler dışında AK Partili belediyeler hakkında soruşturma açıldığını belirtti. AK Partili belediyelere terör soruşturması açıp açmadığı yönündeki soruma yanıt vermedi. Bakan’ın İBB’de terörist olduğu iddia ettiği 8 aylık sürede kullanmadığı bir yetkisi var. Sayın Bakan, 8 ay boyunca yetkisi olmasına rağmen işten çıkarmamıştır. Bakan Soylu ‘yetkim yok, kanun veriyor olsa atardım’ dedi. İzmir Valiliği’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndekilerle ilgili güvenlik soruşturmasında şüpheli olarak görülenler, İçişleri Bakanı’nın yetkisiyle işten çıkartılıyor. Buradan sormak istiyorum hani yetkin yoktu. Bakan Soylu, neden 8 aydır görevini yerine getirmediğini açıklamalı. Bakan Soylu’nun görev ihmalini resmi bir belgeyle kanıtlamışızdır. Hakkında suç duyurusuna bulunacağız.”

Kaynak URL