İzmir'de paniğe yol açan olay! Akşam saatlerinde siren sesleri duyuldu, gerçek ise…


Meteoroloji 2’nci Bölge Müdürlüğü’nce İzmir için yapılan uyarının ardından dün sağanak gün boyunca aralıklarla etkisini gösterdi. Akşam saatlerde etkisini iyice artıran sağanak nedeniyle Gazi Bulvarı, Çınarlı, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi gibi trafiğin yoğun olduğu cadde ve sokaklarda oluşan su birikintileri sürücülere zor anlar yaşattı. Trafik polisleri ve zabıta ekipleri, su baskınlarına karşı önlem aldı. Bazı noktalarda rögarlar taştı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar da saçak altlarında ve kapalı mekanlarda uzun süre yağışın dinmesini bekledi. Motokurye çalışanları ise kentin birçok yerinde mahsur kaldı.

SİREN SESLERİ PANİĞE YOL AÇTI

Öte yandan Karşıyaka ilçesi Mavişehir Mahallesi’nde bulunan bir sitede akşam saatlerinde siren seslerini duyan çevre sakinleri panik yaşadı. Kimi vatandaşlar evlerinin camlarından siren sesinin duyulduğu sırada cep telefonuyla görüntü alırken bazı vatandaşlar da panikle dışarı çıktı.

izmirde-saganak-gunluk-hayati-olumsuz-etkiledi-2-_9740_dhaphoto1 (1)

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Siren seslerinin, akşam saatlerinde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışın rögar kapaklarını taşırması sonucu site yönetimi tarafından su baskınlarına karşı çevre sakinlerini uyarmak amacıyla çalındığı ortaya çıktı.

Kaynak: İHA-DHA

Kaynak URL