Kabine toplantısı sona erdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik açıklamalar


Son dakika: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında saat 15.10’da Külliye’de toplandı. Kritik toplantı az önce sona erdi. Gözlerin çevrildiği toplantıda Tahıl Koridoru süreci, iç ve dış politikalar, ekonomide son durumun ele alınması bekleniyordu. Masadaki önemli konulardan biri de memur ve memur emeklilerin toplu sözleşme süreciydi. Beştepe’deki önemli toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan kameralar karşısına geçti.

AA-20230807-31868314-31868312-CUMHURBASKANLIGI_KABINE_TOPLANTISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;
Kocaeli TMO silosundaki patlamada yaralanan kardeşlerimize şifalar diliyorum. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Ülkemiz için eser ve hizmet üretmeyi sürdürüyoruz. Ülkemizin önündeki tarihi fırsat penceresini değerlendirmekte kararlıyız. Hükümet olarak kutlu yürüyüşe hizmet edecek enerji ve inanca sahibiz. Devlet olarak altyapı ve potansiyele fazlasıyla sahibiz. Yeter ki birliğimize ve kardeşliğimize sıkı sıkıya sarılalım. Türkiye, asırlar sonra küresel sistemin en üst ligine yükselme imkanı elde etmiştir.

Ülke ve millet olarak ne zaman ayağa kalksak milli birliğimize kast edildiğini görüyoruz. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişime kadar nice hadiseyi akamete uğrattık.

(Akbelen olayları ile ilgili) Bilindiği gibi kömür santralleri Avrupa ülkelerinin en önemli kaynağı haline geldi. Ülkemizde yürütülen kampanyaları çevre hassasiyeti ile izah edemeyeceğimiz gerçektir. Kemerköy Termik Santrali’nin yeni kömür üretim için sahayı engelleme çabalarından biridir. Güney Ege’de kullanılan elektriğin neredeyse 3’te 2’sini üreten bu santral, yıllık 1 milyar dolar civarında ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bu santral ülkemiz için önemli milli değer konumundadır. Yeni kömür havzalarıyla üretime devam etmesi gerekiyordu. Kömür çıkartılacak alanda kesilecek ağaçların kat be kat fazlasının üzeri kapatılan alanlara dikileceği defalarca açıklanmıştır. Biz çevreci görünümlü marjinallere aldırmıyor sadece işimize bakıyoruz.

Muğla belediyesi ana muhalefette. Onlara soruyorum. Bugüne kadar ne kadar ağaç diktiniz? Çıkın bakalım açıklayın. Bir tane ‘ağaç diktik’ diyemezler.

Türkiye toplamda 6 milyar 572 milyon fidanı toprakla buluşturarak bu alanda kırılması zor bir rekora imza atmıştır. 2023 sonu için hedefimiz 30 milyon fidan daha dikerek bu rakamı 7 milyara yükseltmektir. Tek gayesi ülkenin ve milletin kalkınmasına takoz koymak olanların tüm bu hakikatlerle ilgilenmediğini çok iyi biliyoruz. Geçici veya dönemsel sıkıntıların yol açtığı parçalı bulutlu havalara güvenerek fitne yelkenlerini şişirmek isteyenler yine hüsrana uğrayacaklardır. Buradan bir kez daha sesleniyorum, başaramadınız, başaramayacaksınız. Ülkemizin kalkınma kervanını yürütmeye odaklanırken; maşaları ve sahiplerini kendi kinleriyle baş başa bırakıyoruz.

Seçimlerin üzerinden 72 gün geçmesine rağmen muhalefet sandıktaki sonucu hala kabullenemiyor. Son 2 aydır yaşadığımız her olay, milletimizin verilmiş sadakası olduğunu ortaya koyuyor. Her gün bir aday çıkıyor. Kavganın skandalın kapalı kapılar ardında yapılan kirli pazarlıkların ardı arkası kesilmiyor. Türkiye’nin en büyük talihsizliği iş bilmez muhalefete sahip olmasıdır.

Bizim görevimiz milletin sesine kulak verip eser ve hizmetleri yapmaktır. Doğru politikalarla bu hassasiyetimizden taviz vermedik. Ülkemizin en büyük kalkınma ve demokrasi atılımlarına imza attık. Her yıl ortalama yüzde 5,5 büyüterek milli geliri 1 trilyon sınırına getiriyoruz. Vatandaşlarımızın tamamına her alanda refahlarını yükseltecek bir altyapı kurduk.

15 Ağustos’a kadar çadırlarda ve tesislerde kalan afetzedelerin tamamını konteynerlere taşıyacağız.

Kaynak URL