Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Adana'da önemli açıklamalar


Siyasi arenada son viraja girildi. Seçimlere sadece 6 gün kaldı. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu 14 Mayıs seçimleri çerçevesinde Adana’da miting düzenledi. Kılıçdaroğlu’na İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından önce Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı ve ardından Adana milletvekili adayları tanıtıldı.

kk2

Kılıçdaroğlu’nun Adana’da yaptığı konuşmanın satır başları şu şekilde;

Öncelikle depremzede vatandaşlarımıza ev sahipliği yaptığı için bütün Adanalılara teşekkür ediyorum. Benim zaten depremzede vatandaşlarımıza sözüm var. Hepsinin evini yapacağız bir kuruş da para almayacağız.

İlk defa sandığa gidip oy kullanan gençler tarih yazacak. Gençlerin sorunları var işşizlik de bunlardan biri. Size sözüm var merak etmeyin hepsini çözeceğiz. Köy okullarını açacağız, mülakatları kaldıracağız. Beyefendi sanki iktidara yeni geliyormuş gibi mülakatı kaldıracağını söylüyor. Kaldırsana, elinden tutan mı var?

İlk aracınızı aldığında ÖTV, olmadığını göreceksiniz. Emekliler size de bir sözüm var. Sizler çalıştınız, priminizi ödediniz sonra da emekli oldunuz. Ay sonuna kadar geçinebilmek için hesap yapmayı hak etmiyorsunuz. Cumhurbaşkanı olduğumda emekliler ikramiye almaya gittiklerinde hesaplarında o 15 bini görecekler. ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diyorlar. Beşli çeteden söke söke alacağım emeklilere ve bu millete vereceğim.

kk3

Annelere sesleniyorum; Hiçbir yoksul evde çocuklar yatağa aç girmeyecek, hiçbir yoksul evde elektrikler, doğal gazlar kesilmeyecek. Bakın genç arkadaşlarım Türkiye düşündüğünüzden daha zengin. Ekmek alırken, su alırken vergi ödüyorsunuz. Bu vergilerin nereye gittiği belli değil. Gittiğim her yerde söylüyorum, Bay Kemal kul hakkı yemez ve kul hakkı yedirmez. Cumhur İttifakı liderlerinden biri çıkıp bunu diyebilir mi? Kul hakkı yemek en büyük günahsa günaha ortak olma kardeşim.

Ayrıntılar geliyor…

Kaynak URL