Meteoroloji o illeri tek tek açıklayıp uyardı!


Evden dışarı çıkacaklar “Bugün hava durumu nasıl olacak” sorusunun yanıtını ararken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden gelen açıklamaya göre birçok ilde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. 12 il için ise ayrıca sarı kodlu uyarı yayımlandı.

Saatlik, günlük, haftalık ve 15 günlük detaylı hava durumu için şehrini seç.

BU İLLERE DİKKAT!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, İç ve Batı Akdeniz ile Zonguldak, Düzce, Bolu, Eskişehir ve Konya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

thumbs_b_c_bd21553b93524a85ac081f00702315c1

KUVVETLİ YAĞIŞLI OLACAK

Yağışların; İç Ege ve Göller Yöresi ile Çanakkale, Balıkesir ve Bursa çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinde toz taşınımı bekleniyor.

thumbs_b_c_ef0f973919d104b5b1fe7601dc3b9134

Batı kesimlerde 3 ila 5 derece azalacağı, doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

bababa

12 İLE SARI KODLU UYARI

Öte yandan MGM 12 il için sarı kodlu uyarıda bulundu: Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bursa, Denizli, Eskişehir, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak. Bu illerde ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kaynak URL