Telefonlara SMS'ler geldi! AFAD, Valilik ve İBB'den peş peş uyarılar: Dikkat fırtına yaklaşıyor


İstanbul’un da içinde olduğu Marmara Bölgesi için alarm verildi. Yetkili kurumlar vatandaşları peş peşe uyardı. AFAD telefonlara mesaj göndererek, resmi kurumlar ise sosyal medya hesaplarından bugün ve yarın için fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji’nin açıkladığı veriler tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi. İstanbul Valiliği ve İBB peş peşe açıklamalar yayınladı. Peki fırtınanın etkisi ne zaman geçecek? İşte detaylar…

01

ETKİSİNİ PAZARTESİ KAYBEDECEK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi için fırtına uyarısında bulundu. İstanbul’da akşam saatlerinde başlayacak olan fırtına için sarı kodla uyarıda bulunurken, fırtınanın Pazartesi günü etkisini kaybedeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Marmara Bölgesi için yağış uyarısında bulundu. Fırtınanın İstanbul’da da etkili olacağı uyarısında bulunan Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinden sonra güney ve güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kms/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edildiği belirtildi. Fırtınanın Pazartesi günü itibariyle etkisini kaybedeceği kaydedildi.

DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMASI GEREK

Açıklamada ayrıca fırtına nedeniyle ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Öte yandan, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesi üzerinden İstanbul Avrupa Yakası’nın büyük bölümünü turuncu, Anadolu Yakası’nı ise sarı kodla uyarıda bulundu.

81ba08bb-85b1-4bbe-9c0c-0f6560d20d5c (1)

VALİLİK UYARDI

Valilikten yapılan uyarıda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine yer verildi.

Meteorolojinin değerlendirmesinde ise, “Rüzgârın; 10 Aralık 2022 Cumartesi akşam saatlerinden itibaren etkisini artırarak 11 Aralık 2022 Pazar günü bölge genelinde (İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ve Yalova) güney yönlerden fırtına ve kuvvetli fırtına (50-80 km/saat), Edirne ve Kırklareli çevreleri ile Tekirdağ’ın doğusu ve İstanbul’un Avrupa Yakasında zaman zaman hamleli olarak tam fırtına (80-100 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

02

BİR UYARI DA İBB’DEN

İBB’den fırtınaya ilişkin yapılan uyarıda, “İstanbulluların dikkatine! AKOM verisine göre il genelinde yarın (pazar) sabah saatlerinden itibaren, lodos fırtınasının etkili olması beklenmektedir. Olası olumsuz durumlarda lütfen ALO 153 ile iletişime geçiniz” denildi.

03

AFAD SMS GÖNDERDİ

AFAD da telefonlara SMS göndererek fırtına için uyardı. Mesajda, “Meteoroloji’ye göre İstanbul’da bugün ve yarın fırtına beklenmektedir. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, baca gazı zehirlenmelerine karşı tedbirli olun” denildi.

Ekran Alıntısı

Kaynak URL