Yarın hava durumu nasıl olacak, yağış var mı? 8 Haziran Çarşamba il il hava durumu

<!–

–>

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kütahya, Afyonkarahisar, Denizli, Muğla, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Afyonkarahisar’ın doğusu ve Çorum’un batısında yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu’da toz taşınımı bekleniyor.

24 il için ‘sarı’ uyarı

Gök gürültülü kuvvetli sağanak beklenen, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Burdur, Çankırı, Eskişehir, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat, Zongulduk, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük ve Düzce için ‘sarı’ uyarı yapıldı.

Hava sıcaklığının batı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde toz taşınımı görülmesi beklendiğinden, başta hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, ulaşımda aksamlar ve yağış alan yerlerde çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Yarın hava durumu nasıl olacak, yağış var mı? 8 Haziran Çarşamba il il hava durumu…

Marmara

Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile yarın (Çarşamba) bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Balıkesir 14°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Edirne 16°C, 28°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

İstanbul 17°C, 25°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Kocaeli 18°C, 26°C

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Ege

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, yarın (Çarşamba) Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

A.karahisar 13°C, 27°C

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Denizli 18°C, 31°C

Parçalı bulutlu

 

İzmir 20°C, 30°C

Parçalı ve az bulutlu

 

Muğla 16°C, 29°C

Parçalı ve az bulutlu

 

Akdeniz

Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri ile yarın (Çarşamba) bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Adana’nın kuzeyi, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın batısında, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Adana 22°C, 32°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Antalya 21°C, 25°C

Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile yarın (Çarşamba) il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Burdur 14°C, 25°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Mersin 23°C, 29°C

Parçalı bulutlu, iç kesimleri ile yarın (Çarşamba) il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

İç anadolu

Parçalı bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Sivas’ın güneyi, Ankara’nın kuzeyi ile Haymana, Bala ve Gölbaşı ilçelerinde, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Çankırı, Yozgat, Sivas ve Ankara’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Ankara 16°C, 28°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde kuzeyi ile Haymana, Bala ve Gölbaşı ilçelerinde, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Eskişehir 14°C, 26°C

Parçalı bulutlu, yarın (çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Kırşehir 15°C, 27°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Konya 15°C, 27°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Batı karadeniz

Parçalı bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Kastamonu, yarın (Çarşamba) Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Bolu 13°C, 23°C

Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Kastamonu 12°C, 25°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

 

Sinop 19°C, 24°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Zonguldak 18°C, 22°C

Parçalı bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu akşam saatlerinde Çorum, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra bölgenin iç kesimlerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.

 

Amasya 17°C, 30°C

Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Gümüşhane 13°C, 27°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

 

Samsun 17°C, 23°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Trabzon 19°C, 23°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Doğu anadolu

Parçalı bulutlu, bu akşam saatlerinde Erzurum çevrelerinin, yarın (Çarşamba) kuzey kesimleri ile öğle saatlerinden sonra Van çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Erzurum 9°C, 25°C

Parçalı bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Kars 8°C, 25°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Malatya 16°C, 31°C

Parçalı bulutlu

 

Van 12°C, 24°C

Parçalı bulutlu, yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Güneydoğu anadolu

Parçalı ve az bulutlu, bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

 

Diyarbakır 17°C, 34°C

Az bulutlu

 

Gaziantep 18°C, 30°C

Parçalı bulutlu, bu akşam ve yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

 

Siirt 20°C, 33°C

Az bulutlu

 

Şanlıurfa 22°C, 34°C

Az bulutlu

Kaynak URL