2030'da paylaşılan mobilite, yolculukların yüzde 7'sini oluşturacak

Danışmanlık şirketi Oliver Wyman tarafından yayımlanan rapora göre paylaşımlı mobilite, 2030 yılına kadar küresel ulaşım yolculuklarının yüzde 7’sini oluşturacak ve pazar büyüklüğü 400 milyar dolara ulaşacak.

Araç çağırma hizmetlerinden elektrikli skuterlere kadar paylaşımlı mobilite 2030 yılına kadar küresel ulaşım yolculuklarının yüzde 7’sini oluşturacak. Şu anda bu oran yüzde 3 seviyesinde.

Danışmanlık şirketi Oliver Wyman’ın Avrupa’nın en büyük teknoloji konferansı Lizbon Web Zirvesi sırasında yayınlanan raporunda, paylaşımlı mobilite pazar büyüklüğünün 2030 yılına kadar 400 milyar dolara ulaşacağının tahmin edildiği belirtildi.

Raporda, paylaşımlı mobilitenin maliyet ve emisyon gibi çeşitli ulaşım problemlerini çözmek için “daha sürdürülebilir bir model” olarak ortaya çıktığının altı çizildi.

Oliver Wyman’dan Andreas Nienhaus, “Mobilite sektörü son yıllarda önemli ölçüde değişti. Otomobillerin yanı sıra artık insanların kullanabileceği farklı ulaşım araçları da var” dedi.

Raporda, 2023 yılında dokuz milyondan fazla kişinin paylaşımlı mobilite hizmetlerinden gelir elde edeceğinin tahmin edildiği ve bu sayının 2030 yılına kadar 16 milyona çıkacağının tahmin edildiği belirtildi.

Kaynak URL