ABD başkanlık seçimi öncesi stratejiler

Morgan Stanley’e göre, ABD başkanlık seçimlerine yönelik belirsizlik, bu yılın popüler bazı yatırım stratejilerini tehlikeye atabilir.

Morgan Stanley’e göre, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimlerine yönelik belirsizlik, yatırımcıların pozisyon azaltmaya başlamasıyla bu yılın popüler bazı yatırım stratejilerini tehlikeye atabilir.

Stratejistler Matthew Hornbach ve James Lord’un kaleme aldığı bir rapora göre, düşük getirili G-10 para birimlerine karşı dolarda uzun pozisyon almak veya uzun vadeli ABD tahvillerinde satış yapmak gibi bazı kalabalık yatırım stratejileri, yatırımcıların seçimler öncesinde çıkış yapmasıyla sıkışabilir.

31 Mayıs tarihli yıl ortası değerlendirmelerinde seçimlere doğru “çoğu yatırımcının portföylerindeki riskleri azaltmayı tercih edeceğini” öngören Morgan Stanley stratejistleri, “Harekete geçen ilk yatırımcılar pozisyonlarını azalttıkça, makro piyasalar daha geniş bir yatırımcı kitlesini aynı yönde hareket etmeye teşvik edecek şekilde hareket edebilir” dediler.

Hornbach ve Lord, uzun dolar pozisyonlanmasının kalabalık olmasına rağmen, dünyanın geri kalanındaki tahvil getirilerinin ABD tahvil getirilerinden daha hızlı düşmesiyle para biriminin önümüzdeki aylarda yine de mütevazı bir getiri sunmasını bekliyorlar ve ABD seçimleri nedeniyle yükselen risk priminin de dolar için destekleyici olacağını sözlerine ekliyorlar.

Öte yandan Morgan Stanley ekonomistleri Ellen Zentner, Sam Coffin, and Diego Anzoategui Fed’in eylül ayında faiz oranlarını düşürmeye başlamasını ve 10 yıllık ABD tahvil getirisinin yılı yüzde 4,10 seviyesinde – mevcut seviyelerden yaklaşık 30 baz puan daha düşük – tamamlamasını bekliyor.

Kaynak URL