ABD piyasalarında 'triple witching' heyecanı

ABD piyasalarında “triple witching” nedeniyle haftanın son işlem gününde yüksek hacim ve oynaklık yaşanması bekleniyor.

Haftanın son işlem günü ABD’de hisse ve endeks opsiyonları ile endeks vadelilerinin aynı günde vadelerinin dolduğu ve mart, haziran, eylül ve aralık aylarının üçüncü cuma günlerine denk gelen ‘triple witching’ günlerinden biri.

Opsiyon platformu SpotGamma vadesi dolacak sözleşmelerin büyüklüğünü 5,5 trilyon dolar olarak hesaplarken, yatırımcıların vadesi dolan kontratların yerine yeni pozisyonlar almasıyla piyasada yüksek hacim ve oynaklık görülmesi öngörülüyor.

Bu çeyreğin ‘triple witching’ günü, S&P 500 opsiyonlarına yönelik ima edilen oynaklığın pandemi öncesinden bu yana görülen en düşük seviyede seyrettiği bir döneme denk geliyor.

Goldman Sachs Küresel Piyasalar Genel Müdürü Scott Rubner’a göre, bu pozisyonlar kapatıldıktan sonra, piyasa bir miktar türbülansa hazır olabilir.

‘Triple witching’ ile birlikte gelecek hafta Cuma günü Russell endeks değişimleri olacağına işaret eden Rubner, “Klasik varlık yöneticileri aşırı hacimlerden daha aktif bir şekilde faydalandığı ve pozisyonları taktiksel olarak değiştirdiği için hareketli işlem seansları olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak URL