ABD'de TÜFE öncesi tahvil rallisi fiyatlaması

Küresel piyasalarda dikkatler ABD TÜFE verisine çevrilirken, veri öncesi opsiyon piyasasında tahvil rallisi fiyatlaması yapıldı.

Kritik ABD Nisan ayı tüketici enflasyonu verisi öncesi piyasa tahvil rallisine hazırlanıyor.

Opsiyon piyasası ABD 10 yıllık tahvil getirisinin mevcut seviyesinden yaklaşık 15 baz puan düşüşle yüzde 4,3’e gerileyeceğini fiyatlıyor.

Her iki yönde de çok fazla pozisyonlanma olduğuna dikkat çeken R.J. O’Brien & Associates’te türev ürünler brokeri olan Alex Manzara “Ancak son zamanlarda gevşeme olasılığına karşı pozisyonlanma eğilimi daha güçlü” yorumunu yaptı.

Ekonomistler ABD yıllık tüketici enflasyonunun Mart’taki yüzde 3,5’ten hafif gerilemeyle Nisan’da yüzde 3,4’e inmesini bekliyor. Çekirdek enflasyonun ise yüzde 3,8’den yüzde 3,6’ya gerilemesi öngörülüyor.

Bloomberg Economics’e göre çekirdek enflasyon yılın en düşük seviyesini görecek. Bazı kategorilerde enflasyon baskısının süreceğine işaret eden Bloomberg Economics ekonomistleri gıda sektöründeki ücret artışlarının gıda fiyatlarını yukarı taşımasının Nisan enflasyonuna önemli katkı sağlayacağı görüşünde.

Salı açıklanan üretici enflasyonu verilerinin uçak seyahati fiyatlarındaki keskin düşüşü yansıttığına dikkat çeken ekonomistlere göre bu, çekirdek enflasyon ve çekirdek PCE’de aşağı yönlü etki yaratabilir.

Kaynak URL