Alarko'dan fabrika yatırımı

Alarko Holding, öncelikle elektrik depolama sistemleri montaj fabrikası ve sonrasında ikinci aşama olarak lityum iyon prizmatik pil üretimine ilişkin üretim fabrikası yatırımı için Gotion ile bir ortak girişim sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Alarko Holding, Türkiye’de fabrika kurmak amacıyla Gotion ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Şirketten Kamuyu Aydınlatma Plafformu’nu (KAP) yapılan açıklamada, şirketin enerji konusunda faaliyet gösteren bağlı ortaklığı Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis, İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi ile Türkiye’de kurulacak ortaklık bünyesinde öncelikle elektrik depolama sistemleri montaj fabrikası ve sonrasında ikinci aşama olarak lityum iyon prizmatik pil üretimine ilişkin üretim fabrikası yatırımı için bir ortak girişim sözleşmesi imzalandığını belirtildi.

Ortak girişim sözleşmesi kapsamında, Türkiye’de kurulacak yeni şirkete yüzde 60 (altmış) oranında Altek Alarko Elektrik Santralları Tesis, İşletme ve Ticaret Anonim Şirketi, yüzde 40 (kırk) oranında ise Gotion Singapore PTE. Ltd. sermaye katkısında bulunacak.

Yatırımla, yurt içinde istihdama, teknoloji geliştirmeye ve katma değerli ürün üretimine katkı sağlamak, yurt dışı piyasalarda yürütülecek satış ve pazarlama faaliyetleri ile ülke ihracat gelirlerinin artırılması hedefleniyor.

Kaynak URL