Altın ABD verileri öncesinde yükselişte

Altın Çarşamba gününü yatay kapatmasının ardından haftanın dördüncü işlem gününde ABD’nin haftalık işsizlik başvuruları ve konut başlangıçları verileri öncesinde yükselişe geçti.

Önceki seansı yatay kapattıktan sonra yükselişe geçen altının Fed’in para politikası netleşene kadar bekleme paterninde kalması muhtemel gözüküyor.

Spot altın haftanın dördüncü işlem gününde yüzde 0,6 artışla ons başına 2.343 dolara yükseldi. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.452 TL seviyesinde.

Altın, Fed politika yapıcılarının geçen hafta, Mart ayındaki üç faiz indirimi tahminine kıyasla, borçlanma maliyetlerini bu yıl yalnızca bir kez düşürmeyi beklediklerinin sinyalini vermelerinden bu yana nispeten dar bir aralıkta işlem görüyor. Faiz getirisi olmayan altın için düşük faiz oranları genellikle olumludur.

Öte yandan altın bu yıl yüzde 13 yükselişini sürdürdü ve Mayıs ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fed’in 2024’te parasal genişlemeye yöneleceği iyimserliğin ötesinde, bu durum Ukrayna ve Orta Doğu’daki çatışmalar nedeniyle liman alımlarının yanı sıra merkez bankaları ve Çinli tüketicilerin alımlarıyla da destekleniyor.

Altın yatırımcıları bugün yurt dışında BoE’nin faiz kararını, ABD’de haftalık işsizlik başvurularını, konut başlangıçlarını ve inşaat izinlerini, Euro Bölgesi’nde ise Tüketici Güven Endeksini takip edecek.

Kaynak URL