Altın ABD’nin büyüme verisi öncesi yatay

Altın fiyatları, ABD’nin birinci çeyrek büyüme ve haftalık işsizlik verileri öncesi yatay bir seyir izliyor.

Altın, Fed Minneapolis Başkanı Neel Kashkari’nin Fed’in enflasyonla mücadele için faiz oranlarını artırması gerekebileceği ihtimalini işaret etmesi ile önceki seansta yaşadığı yüzde 1’lik düşüşün ardından yatay seyrediyor.

Spot altın haftanın dördüncü işlem gününde ons başına 2.329 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.417 TL seviyesinde.

Altın geçen hafta ulaşılan rekoru da içeren bu yılki yüzde 13’lük kazancı büyük ölçüde 2024’te parasal genişlemeye gidileceği yönündeki iyimserlikten kaynaklandı.

ABD ekonomisinin beklenenden daha sıcak olduğuna dair son işaretler sonrası Fed Minneapolis Başkanı Neel Kashkari bu hafta politika yapıcıların ek faiz artırımlarını tamamen göz ardı etmediğini söylemişti. Öte yandan swap yatırımcıları şu anda Aralık ayına kadar faiz indirimi olasılığının yüzde 50’nin biraz üzerinde fiyatlıyor.

Altın yatırımcıları Perşembe günü ilerleyen saatlerde ekonomik büyüme ve işsizlik rakamlarının yanı sıra enflasyonun bankanın yüzde 2 hedefine doğru gevşediğine dair herhangi bir işaret için Cuma günü Fed’in tercih ettiği fiyat göstergesini takip edecek.

Kaynak URL