Altın ABD'nin enflasyon verileri öncesi yatay

Altın, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz rotasına ışık tutabilecek ABD enflasyon verisi öncesinde yükseldikten sonra yatay seyretti.

Altın, Mart ve Nisan aylarında art arda rekorlar kırdığı sert yükselişin ardından son birkaç haftadır oldukça dar bir aralıkta işlem görüyor. Öte yandan altın merkez bankası alımları, artan jeopolitik riskler ve Çin’deki tüketici talebinin desteklediği kazanımlarla bu yıl yaklaşık yüzde 14 arttı.

Altın, bugün ABD’de açıklanacak çekirdek tüketici fiyat endeksi öncesinde ons başına 2.362 dolar seviyesinde yatay seyrediyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.453 TL seviyesinde.

Verilerin, ABD’deki temel enflasyonun muhtemelen altı aydan beri ilk kez Nisan ayında yumuşadığını göstermesi beklenirken, söz konusu verilerin bu yıl faiz indirimi ihtimalini desteklemesi bekleniyor.
Dün ABD’de açıklanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) nisanda aylık bazda yüzde 0,5 ile beklentilerin üzerinde artarken, yıllık bazda yükseliş yüzde 2,2 ile beklentiler dahilinde gerçekleşti.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, söz konusu verinin ardından yaptığı açıklamada, ÜFE’de manşet verilerin yüksek olduğunu ancak önceki verilerin aşağı yönlü revize edildiğini belirterek, verileri “karışık” olarak nitelendirdi.

Kaynak URL