Altın ABD’nin istihdam verileri öncesi yükselişte

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed’in faiz oranı görünümüne yön vermesi muhtemel ABD istihdam verilerine odaklanmasıyla haftalık yükselişe yöneldi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed’in de faiz indirimine bu yıl başlayacağına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, bugün ülkede açıklanacak tarım dışı istihdam verisinin bankanın gelecek dönem yol haritasına ilişkin fiyatlamaları etkilemesi bekleniyor.

Spot altın haftanın son işlem gününde ons ​​başına 2.378 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.466 TL seviyesinde.

Bloomberg’in anketine katılan ekonomistler ABD’de Mayıs ayında 180 bin yeni iş ekleneceğini, işsizlik oranının ise sabit kalmasını bekliyor.

Perşembe günü açıklanan rakamlar, işsizlik başvurularının tahminleri aştığını, ABD’de işgücü maliyetlerinin daha önce bildirilenden daha az arttığını ve ticaret açığının genişlediğini gösterdi.

Piyasalar bu hafta Fed’in faiz indirimine ilişkin ihtimalleri ihtiyatlı bir şekilde artırdı. Öte yandan, ABD’li yetkililerin borçlanma maliyetlerini düşürmeden önce enflasyonun merkez bankasının yüzde 2 hedefine doğru gevşediğine dair daha fazla kanıta ihtiyaç duyduklarını vurgulamaları, bu durumun faiz indirimi ihtimalini destekleyebilir.

Kaynak URL