Altın Fed’in faiz kararı öncesi sakin

Altın fiyatları, bugün açıklanacak ABD enflasyon verileri ve Fed’in faiz kararı öncesinde iki günlük yükselişinin ardından yatay seyrediyor.

Son dönemde ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi Fed’in ne zaman faiz indirimine gideceğine yönelik belirsizliği artırırken, bugün faiz kararının ardından yayımlanacak “nokta grafiği”nin olası faiz indirimlerinin boyutu ve zamanlamasına dair ipuçları vermesi bekleniyor.

Altın, yatırımcıların Çarşamba günü açıklanacak ABD enflasyon verileri ve Fed’in faiz oranı kararını beklemesiyle iki günlük yükselişin ardından yatay seyrediyor.

Spot altın, önceki iki seansta yüzde 1’den fazla yükseldikten sonra, haftanın üçüncü işlem gününde ons ​​başına 2.317 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.410 TL seviyesinde.

Altın, Fed’in bu yıl indirim yapacağı beklentilerinin yanı sıra merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen talep ve alımların desteğiyle bu yıl yüzde 12 arttı.

Fed’in bu hafta borçlanma maliyetlerini sabit tutması beklenirken, altın yatırımcıları bugün Fed’in faiz kararı ile Powell’ın açıklamalarının yanı sıra ABD’de enflasyon başta olmak üzere yoğun veri gündemini takip edilecek.

Kaynak URL