Altın üç günlük kazancının ardından yatay

Altın, ABD fiyat göstergesi verileri öncesinde üç günlük kazancı sonrası yatay seyrediyor.

Altın, Fed’in parasal genişlemeye yönelik merakla beklenen hamlesinin zamanlamasını etkileyebilecek bu hafta açıklanacak ABD verileri öncesinde üç günlük yükselişinin ardından yatay bir seyir izliyor.

Spot altın önceki üç seansta yüzde 1,4 yükseldikten sonra ons ​​başına 2.351 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.439 TL seviyesinde.

Geçen hafta ons başına 2.400 doların üzerinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın, artan liman talebinin yanı sıra merkez bankaları ve Çinli tüketicilerin alımları nedeniyle Şubat ortasından bu yana keskin bir yükseliş kaydetti. Faiz sunmaması nedeniyle altın için olumlu olan Fed faiz indirimlerinin yaklaştığı yönündeki iyimserlik de son haftalarda altını destekledi.

ABD Bej Kitabı’nın Çarşamba günü yayımlanması, ekonomik büyüme ve işsizlik rakamlarının ise Perşembe günü açıklanması planlanıyor. Öte yandan Cuma günü Fed’in tercih ettiği fiyat göstergesi takip edecek ve enflasyonun merkez bankasının hedefine doğru gerilediğine dair herhangi bir işaret olup olmadığı izlenecek.

Kaynak URL