Altın zayıf gelen ABD verileri sonrası yükselişte

Altın fiyatları Perşembe gününü yükselişle kapatmasının ardından haftanın son işlem gününde haftalık yüzde 1,3’lük kazanç yolunda ilerleme gösteriyor.

Altın, dar bir işlem bandından çıkarak beş haftanın en büyük günlük kazancını korurken traderlar, zayıflayan ABD verileri eğiliminin Fed’in bu yıl parasal genişlemeye yönelme ihtimalini güçlendirmesinden dolayı iyimser.

Değerli metal, yüksek ABD faiz oranlarının konut sektörünün momentumunu zayıflatması nedeniyle Mayıs ayında yeni konut inşaatlarının son dört yılın en yavaş büyüme hızını gösteren yeni verilerin ardından Perşembe günü yüzde 1,4 arttı.

Spot altın haftanın son işlem gününde yüzde 0,1 artışla ons başına 2.359 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL ile yapılan hesaplamaya göre gram altın da 2.492 TL seviyesinde.

Geçen ay tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan altın, bu yıl genelinde yüzde 15 yükseliş gösterdi. Diğer taraftan altın, Ukrayna ve Orta Doğu’daki çatışmalar nedeniyle liman alımlarının yanı sıra merkez bankaları ve Çinli tüketicilerin alımlarıyla da desteklendi.

Öte yandan Fed Minneapolis Bankası Başkanı Neel Kashkari, dün Michigan’daki bankacılara yaptığı konuşmada, ABD’nin enflasyon hedefine ulaşmasının iki yıl sürebileceğini belirterek “Oraya ulaşacağımızdan eminim” dedi. Fed politika yapıcıları geçtiğimiz hafta, Mart ayındaki üç faiz indirimi tahminine kıyasla, borçlanma maliyetlerini bu yıl yalnızca bir kez düşürmeyi beklediklerinin sinyalini vermişlerdi.

Kaynak URL