Altında denge arayışı

Altın fiyatları Eylül ayından bu yana geçirdiği en kötü haftanın ardından haftanın ilk işlem gününde yatay seyrediyor.

Altın, ABD tüketici enflasyonu beklentilerindeki yavaşlamanın Fed’in bu yıl faiz indirimi için yeterli alana sahip olabileceği yönündeki hissiyatı desteklemesiyle yatay bir seyir izliyor.

Cuma günkü Michigan Üniversitesi duyarlılık anketinin tüketicilerin fiyatların ay başına göre daha yavaş bir artış beklediğini göstermesinin ardından altın Asya’nın erken saatlerinde sınırlı bir yükselişe geçti.

Spot altın, geçen hafta yüzde 3,4 geriledikten sonra haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,4 artışla ons başına 2.343 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.425 TL seviyesinde.

Öte yandan altın, merkez bankalarının güçlü alımları ve Asya’daki güçlü talep sayesinde bu yıl yüzde 13 yükseliş kaydetti.

UBS Group AG analistleri Wayne Gordon ve Giovanni Staunovo geçen hafta yayımladığı bir notta, son geri çekilmelerin “nispeten kısa ömürlü” olması nedeniyle altının ons başına 2.300 dolardan satın alması gerektiğini söyledi. Banka yıl sonu fiyat görünümünü ise 4 artırarak 2.600 dolara yükseltti.

Kaynak URL