Altında gözler ABD’nin TÜFE verisinde

Altın fiyatları, Fed’in para politikası görünümünü şekillendirecek ABD’nin enflasyon verisi öncesi yatay seyrediyor.

Önceki seansta yüzde 0,1’lik kayıp yaşayan altın, ABD’nin TÜFE verisi öncesi yatay bir seyir izliyor.

Spot altın, haftanın ikinci işlem gününde ons başına 2.340 doların biraz üzerinde işlem görüyor. Ons altın ve bankalararası Dolar/TL kuru üzerinden hesaplanan gram altın ise 2.424 TL seviyesinde.

Söz konusu okuma, yapışkan enflasyonun merkez bankasının bu yıl borçlanma maliyetlerini düşürme planlarına meydan okumaya devam ettiğini gösteren bir dizi raporun ardından gelecek.

Bu yıl yüzde 13 yükselen altın, merkez bankası alımlarının desteklediği kazanımlar ve Orta Doğu’da güvenli liman akışlarına neden olan artan jeopolitik risklerle geçen ay rekor seviyeye ulaştı. Altın, ayrıca Çin’den gelen artan taleple de desteklendi.

Diğer taraftan ABD Hazine tahvillerinin getirileri, tüketicilerin fiyatların gelecek yıl yıllık yüzde 3,3 oranında artacağını beklediklerini gösteren New York Fed anketinin ardından Pazartesi günü yükseldi.

Piyasalar ayrıca Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları fiyat endeksini besleyen kategorilerin etkisini değerlendirmek için Salı günü ilerleyen saatlerde üretici fiyatları verilerini inceleyecek. Öte yandan, Fed Başkanı Jerome Powell’ın da konuşma yapması planlanıyor.

Kaynak URL