Altında gözler Fed'e çevrildi

Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısına odaklanırken, altın fiyatları haftanın üçüncü işlem gününde yatay görünüm sergiledi.

Spot piyasalarda altın, Orta Doğu’da yükselen tansiyonun etkisiyle geçen hafta Cuma günü, Mayıs ayından bu yana ilk kez 2 bin doların üzerine çıktıktan sonra bu hafta yönünü aşağı çevirdi.

ABD istihdam maliyetlerinin 3. çeyrekte beklenmedik bir şekilde artmasıyla Salı gününü yüzde 0,6 düşüşle kapatan altın, haftanın 3. işlem gününde 1.980 dolar seviyelerinde yatay seyrediyor.

Analistler Fed’in faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın konuşmalarının yanı sıra ADP özel sektör istihdamı, ISM imalat sanayi PMI ve Jolts açık iş sayısı verilerine odaklandı.

Swap piyasasında, Fed’in faizi sabit tutacağına ilişkin fiyatlamalar öne çıkarken, yıl sonuna kadar ise başka bir faiz artışına dair ihtimaller de fiyatlamalar içinde yer aldı.

Öte yandan, ABD’nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,92 ile son 16 yılın zirvesine yakın seyretmeye devam ederken, ABD hükümetinin yılın son çeyreğine ilişkin borçlanma programını açıklaması bekleniyor.

Analistler, dördüncü çeyrek için hükümetin borçlanma planını halihazırda sınırlı da olsa düşürdüğünü ancak borçlanmanın hangi vadeler üzerinde ne miktarda yapılacağı konusundaki belirsizliklerin yatırımcıları temkinli olmaya yönlendirdiğini bildirdi.

Kaynak URL