Altun: Almanya'da hiçbir vatandaşımızın horlanmasına izin vermeyeceğiz


İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Almanya’nın Hanau kentindeki ırkçı saldırıda hayatını kaybedenler için Ankara’da düzenlenen anma paneline videomesaj gönderdi.

Toplantının, Almanya’yı kötülemek veya Almanya’ya saldırmak maksadıyla düzenlenmediğinin altını çizen Altun, şunları söyledi:

“Burada tüm Almanların ırkçı olduğu gibi bir iddia da ortaya atılmıyor. Amacımız, bir sorunu ortadan kaldırmanın ön koşulunun sorunun varlığını kabul etmek olduğu inancıyla, Alman toplumunun bugün yaşadığı çok ciddi bir soruna dikkat çekmektir. Dolayısıyla burada yapıcı ve çözüm odaklı bir yaklaşım sergilediğimizi özellikle vurgulamak istiyorum. Tüm meselemiz, milyonlarca Türk’ün, onlarca yıldır yaşadığı Almanya’da, kendilerini ‘potansiyel kurban’ değil, ‘eşit birey’ gibi hissetmeleri, korkudan azade güvenilir bir yaşam sürebilmeleridir. Zira dünyanın neresinde olursa olsun, her bir vatandaşımızın sorunu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin sorunudur. Sorunu ortadan kaldırmak için sorunun varlığının kabul edilmesi şarttır. Teşhis olmadan tedavi olmaz.”

 

 

‘Irkçı saldırılar söz konusu olduğunda adalet tecelli etmiyor’

İletişim Başkanı Altun, şöyle devam etti:

“Bu şaşkınlık ifadesini, aşırı sağın güç kazanmasıyla birlikte, ırkçılık trenine binen bazı siyasetçilerin bir savunma mekanizması olarak görebiliriz. Aynı şekilde medya, terör eylemlerini haberleştirirken, beyaz saldırganları ‘deli’, beyaz olmayanları ise ‘terörist’ olarak tanımlamaktadır. Almanya’ya özgü olmayan bu eğilim, toplumun ırkçılık günahından arındırılmasına ve tüm suçun akıl sağlığı yerinde olmayan bir avuç serseriye atılmasına yaramaktadır. Üstelik medyanın kanlı eylemler dışında yaşanan ırkçı saldırıları gündeme getirmemesi dikkat çekicidir. Son olarak, kamu kurumlarının aşırı sağcı terörle mücadelede yetersiz kaldığını ve ırkçı saldırılar söz konusu olduğunda adaletin tecelli etmediğini vurgulamak gerekiyor. Gerçekten de NSU davası başta olmak üzere ‘Almanya’da ırkçıların kollandığı’ algısını güçlendiren olaylar, Hanau gibi trajedilere zemin hazırlamıştır. Hesabı sorulmayan, sonuna kadar aydınlatılmayan her ırkçı saldırı, yeni terör eylemlerini beraberinde getirmektedir.”

Altun, “Avrupa Birliğinin, terör listesinde yer alan PKK’yı aklama çabasının, 15 Temmuz’da sokakları kan gölüne çeviren FETÖ ihanet şebekesinin, terör örgütünün, bir avuç muhalif gibi lanse edilmesinin başka bir izahı olamaz” diye konuştu.

“Irkçılık ve ayrımcılık bugün yaşanan en ciddi sıkıntılardan biri”

Irkçılığın bugün yaşanan en ciddi sıkıntılardan biri olduğunu dile getiren Altun konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Hesabı sorulmayan, sonuna kadar aydınlatılmayan her ırkçı saldırı yeni terör eylemlerini beraberinde getirmektedir. Değerli dostlar, ırkçılık ve ayrımcılığın ifade özgürlüğü adı altında meşrulaştırılması ve normalleştirilmesi bugün yaşanan en ciddi sıkıntılardan biridir. Bu kapsamda Almanya’nın yeni hükümetiyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, medya temsilcileriyle yakın iş birliğimizi sürdürecek, hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmesine, zulüm görmesine, tehdit edilmesine horlanmasına izin vermeyeceğiz.”

Almanya’daki aşırı sağcı terör tehdidiyle samimi ve kararlı bir mücadele veren siyasetçilere, kamu görevlilerine, kanaat önderlerine, sanatçılara ve basın mensuplarına teşekkür eden Altun, Türkiye Cumhuriyeti’nin, ırkçılık sorununu ortadan kaldırmak isteyen söz konusu kesimlerin en büyük destekçisi ve doğal ortağı olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak URL