AMB üyesinden faiz indirimi açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel haziran ve temmuz aylarında üst üste faiz indirimi beklentisine karşı uyardı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel haziran ve temmuz aylarında üst üste faiz indirimi beklentisine karşı uyardı.

Nikkei gazetesine konuşan Schnabel “Mevcut veriye göre temmuzda faiz indirimi gerekli gözükmüyor. Veriyi dikkatlice incelemeliyiz çünkü burada erken gevşeme riski var” değerlendirmesinde bulundu.

Schnabel’in de desteklediği haziranda faiz indirimi kararını almasına kesin gözle bakılan AMB’de faizlerin ne kadar hızlı aşağı çekileceği tartışılıyor. Euro Bölgesi enflasyonu yüzde 2’ye doğru geri çekilmeye başladıysa da AMB üyeleri ücret artışlarının hızlı seyretmesi ve Orta Doğu gibi jeopolitik gelişmelerin enflasyon üzerinde yarattığı belirsizlikten çekiniyor.

Piyasalarda ise halen bu yıl için her biri çeyrek puanlık üç faiz indirimi fiyatlanıyor. Enflasyon risklerinin yukarı yönlü olduğunu kaydeden Schnabel “Temkinli bir yaklaşım belirlemeliyiz. Eğilimi görmek için kendimize yeterli zaman vermeliyiz. Belirli bir faiz patikası sözü veremeyiz” diye konuştu.

Kaynak URL