AMB'nin şahininden maksimum üç faiz indirimi sinyali

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann, AMB’den bu yıl iki faiz indirimi beklediğini, üçüncü bir faiz indirimine de gidilebileceğini aktardı.

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi üyesi Robert Holzmann, Econostream Media ile yaptığı röportajda, AMB’den bu yıl iki faiz indirimi beklediğini, üçüncüsünü kabul etmenin de mümkün olduğunu söyledi.

“Şu anda gördüğüm şey enflasyonla mücadele sürecinin gerçekten devam ettiğidir” diyen Holzmann, bir faiz indirimini desteklemeye hazır olduğunu ancak bundan sonraki her adımın kendi ayrı gerekçesinin olması gerekeceğini kaydetti.

Holzmann ayrıca “Eylül ve Aralık aylarında yeni bilgilere sahip olacağız ve yeni bir karar vermek zorunda kalacağız” dedi.

AMB Yönetim Konseyi Üyesi Francois Villeroy de Galhau,dün yaptığı açıklamada, AMB’nin faiz indirimi için geniş bir alana sahip olduğunu ve piyasanın uzun vadede gevşemeye yönelik mevcut beklentilerinin makul olduğunu belirtmişti. Villeroy, Almanya’nın Boersen-Zeitung gazetesine verdiği demeçte, AMB’nin hem Haziran hem de Temmuz toplantılarında borçlanma maliyetlerini düşürmeyi göz ardı etmemesi gerektiğini kaydetmişti.

Kaynak URL