"Artan enflasyona karşı kurun aşağıda kalması bizi zorluyor"

Bonna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Erbil Aşkan, katıldığı Bloomberg HT yayınında “Kurun istediğimiz seviyenin biraz altında olduğunu söyleyebilirim. Artan enflasyona göre kurun aşağıda kalıyor olması artan maliyetlerle beraber bizi zorluyor” dedi.

Yüz hotel, restaurant ve cafelere yönelik üretim yaptıklarını söyleyen Bonna Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Erbil Aşkan,

“Horeca bizim başlıca sektörümüz. Bu sene turizm sektörü biraz zorlu başladı ve bu da bizi etkiledi” dedi.

Bloomberh HT yayınına katılan Aşkan, yıla ciddi bir büyüme hedefiyle başladıklarını ancak biraz hedeflerin gerisinde kalabileceklerini aktardı. “Biz yaklaşık yüzde 30 büyüme hedefiyle başladık ama bu büyümenin biraz gerisinde kalabiliriz” diye konuşan Aşkan, hem ihracat hem de Türkiye kendileri için önemli olduğunu belirtti.

En büyük zorlukları enflasyon ve maliyet artışları olarak sıralayan Aşkan, görüşlerini şöyle özetledi:

“Bizim gibi yoğun ihracat yapan firmalar için kur seviyesi çok önemli. Kurun istediğimiz seviyenin biraz altında olduğunu söyleyebilirim. Artan enflasyona göre kurun aşağıda kalıyor olması artan maliyetlerle beraber bizi zorluyor. Fakat bunlar bizi yatırım yapmaktan alıkoymuyor.

Yeni yatırımlarımız var, bu sene yeni bir hat açıyoruz, Vitrified dediğimiz yeni bir kategorinin lansmanını yapıyoruz hem Türkiye’de hem de Avrupa’da yoğun bir talep alacağını düşünüyoruz. Özellikle Ar-Ge ve İnovasyon destekli olarak, yüksek dayanımlı, daha butik tarzda gözüken ürünler geliştiriyoruz. Şu anda mevcut kapasitemiz yıllık 40 milyon parça bir üretimimiz var. Çayırova ve Bilecik fabrikalarımızda üretimimiz devam ediyor, bin kişi üzerinde istihdamımız var. Satışımızın ve ciromuzun yüzde 60’ı ihracattan geliyor. Avrupa’da da aynı şekilde hoteller ve restaurantlar bizim ana pazarımızı oluşturuyor. Avrupa’da iş ortaklarımızla beraber dağıtım ağımız çok kuvvetli. Başta İspanya, İtalya ve Almanya olmak üzere buralarda ciddi bir pazar payına sahibiz.”

Aşkan, hem dağıtım hem de pazarlama alanlarında yeni yatırımlar planladıklarını, yurt diçinde yeni hatları devreye aldıklarını da sözlerine ekledi.

Kaynak URL